Andrei Brighidin şi Natalia Moloşag, înaintaţi Parlamentului pentru mandatul de ombudsman

Andrei Brighidin şi Natalia Moloşag, înaintaţi Parlamentului pentru mandatul de ombudsman

Andrei Brighidin şi Natalia Moloşag sunt candidaţii care vor fi propuşi Parlamentului pentru mandatul de avocat al poporului. Candidaturile au fost selectate, pe 22 septembrie, de Comisia specială creată pentru acest concurs, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Olesei Stamate, preşedinte al comisei, cele două candidaturi au fost apreciate ca fiind cele mai potrivite pentru a ocupa funcţia de avocat al poporului, după proba interviului.

În opinia sa, toţi candidaţii prezenţi la interviu sunt foarte bine pregătiţi, iar membrii Comisiei de selectare sunt mulţumiţi de modul în care s-a desfăşurat concursul, „demonstrând că este un concurs transparent”.

Potrivit Anei Racu, vicepreşedintele comisiei, candidaţilor le-au fost puse şase întrebări specifice, aceleaşi pentru fiecare, pentru a aprecia corect şi egal pregătirea fiecăruia.

Astăzi, deputatul BCS, Vasile Bolea, a acuzat că este mimat concursul pentru funcţia de avocat al poporului. Acesta a estimat că plenului Parlamentului îi vor fi propuse candidaturile Maiei Bănărescu, rudă a unui deputat, şi Violetei Gaşiţoi, ca reprezentant al diasporei.

La proba interviului au participat nouă candidaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările