Vicepreşedintele Ascom-Grup şi-a dat demisia. Motivele nu au fost anunţate

Vicepreşedintele Ascom-Grup şi-a dat demisia. Motivele nu au fost anunţate

Artur Lungu şi Vitalie Diaconu au ocupat diferite funcţii în cadrul grupului Ascom FOTO Infotag

Artur Lungu, coordonatorul general al proiectelor realizate de grupul Ascom în Kazahstan şi director financiar al companiei Tristanoil a anunţăt că nu mai lucrează pentru Anatol Stati

Ştiri pe aceeaşi temă

Managerul a refuzat să ofere detalii despre motivele demisiei.

Artur Lungu lucrează în cadrul grupului Ascom din anul 2005, iar în ultimii ani a fost vice-preşedinte al companiei, fiind unul dintre oamenii de bază a miliardarului Anatol Stati. Totodată a fost şi director financiar la compania Tristanoil, care până în anul 2010 deţinea toate operaţiunile petroliere şi gaziere ale grupului Ascom în Kazahstan.

Până la Ascom, Artur Lungu a lucrat în anii 1995-2001, în cadrul primăriei Chişinău, iar în anii 1999-2001 a fost consilierul pentru relaţii externe a lui Serafim Urecean, în perioada când acesta era primar al capitalei. Ulterior a făcut studii în SUA şi a lucrat până în anul 2005 în calitate de asistent al directorului USAID pentru România.

Plecarea lui Artur Lungu, vine practic imediat după ce Curtea de Arbitraj din Stockholm a decis la 19 decembrie 2013 că Republica Kazahstan trebuie să-i achite lui Anatol şi Gabriel Stati, companiei Tristan Oil şi partenerilor săi, Ascom Group şi Terra Raf Trans Traiding Ltd, despăgubiri în valoare de 506 milioane de dolari, pentru încălcarea prevederilor tratatului internaţional Carta Energetică (Energy Charter Treaty).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările