Una dintre cele mai mari companii româneşti în domeniul construcţiei de centrale electrice intră pe piaţa Moldovei

Una dintre cele mai mari companii româneşti în domeniul construcţiei de centrale electrice intră pe piaţa Moldovei

Viorel Gafiţa a venit la Chişinău pentru a deschide o reprezentanţă a Romelectro

Romelectro Bucureşti, unul dintre cei mai mari contractori generali pentru proiecte energetice din România împreună cu ISPE (Institutul de Studii şi Proiectări Energetice) şi-au deschis reprezentanţe la Chişinău. Iniţiativa face parte dintr-un program amplu de extindere pe pieţele externe

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia a fost luată după o analiză aprofundată de piaţă, iar cele două companii ISPE şi Romelectro "vizează lansarea unor parteneriate solide şi de lungă durată pe piaţa din ce în  ce mai dinamică a energiei şi serviciilor energetice din Republica Moldova", potrivit unui comunicat de presă.

Compania Romelectro planifică să devină consultant al ministerului Economiei în domeniul strategiei de dezvoltare a sectorului energetic.

De notat că Institutul de Studii şi Proiectări Energetice – ISPE(pachetul majoritar este deţinut de Romelectro)  este lider în România în ceea ce priveşte serviciile de consultanţă şi inginerie în proiecte de generare de energie electrică şi termică, transport şi distribuţie de energie.

Romelectro a fost înfiinţată în anul 1971 ca exportator de  proiecte energetice complexe. După anul 1989 firma s-a afirmat ca investitor şi ca unul dintre  cei mai importanţi antreprenori generali în piaţa de energie – producere, transport şi distribuţie. Compania a prestat servicii de proiectare şi inginerie complexă pentru mai mult de 15.000 MW în centralele electrice convenţionale şi nucleare, reprezentând 90% din capacitatea totală instalată în România; programe complexe de reabilitare pentru mai mult de 3.000 de MW; inginerie şi design pentru mai mult de 150 de staţii de înaltă tensiune şi aproximativ 22.000 km de LEA proiectate sau executate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările