Suedia va asista Moldova în realizarea unui studiu în domeniul energetic

Suedia va asista Moldova în realizarea unui studiu în domeniul energetic

FOTO Arhivă

Suedia va acorda asistenţa necesară autorităţilor Republicii Moldova, a dat asigurări ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, Signe Burgstaller, în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul Octavian Calmâc, ministru al Economiei şi infrastructurii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, diplomatul suedez a menţionat că autorităţile de la Stockholm vor susţine Guvernul Republicii Moldova în procesul de modernizarea a sectorului energetic naţional, în special la implementarea proiectelor de eficienţă energetică, de eficientizare a sistemului de alimentare cu energie termică a locuitorilor municipiului Chişinău, etc.
 
 Signe Burgstaller a transmis deschiderea Guvernului Suediei pentru cooperarea cu Moldova şi a dat asigurări că va contribui la promovarea unui dialog mai intens în următoarea perioadă pentru asigurarea continuităţii cadrului de cooperare existent.
 
La rândul său, vicepremierul Octavian Calmâc a declarat că Republica Moldova mizează în continuare pe sprijinul Suediei în efortul de îmbunătăţire a climatului investiţional şi a condiţiilor de afaceri, precum şi de sporire a competitivităţii companiilor moldoveneşti pe piaţa Uniunii Europene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările