Rompetrol își va extinde rețeaua de benzinării din Moldova până la 60 de stații, în 2013

Grupul Rompetrol intenţionează să-şi extindă reţeaua de benzinării din Republica Moldova cu încă 20 de staţii PECO în 2011

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, dacă în prezent numărul de benzinării este de 31 de unităţi, până la finele anului 2011 se va ajunge la 50, iar la sfârţșitul anului 2013, se va ajunge la 60 de staţii, anunţă Alexandru Lisa, reprezentant al Departamentului marketing şi PR din cadrul companiei „Rompetrol Moldova".

Conform datelor Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, la ora actuală „Rompetrol Moldova" deţine o cotă de 8-9% din piaţa produselor petroliere din Republica Moldova, fiind printre primele 5 companii de pe piaţă.

În afară de Republica Moldova, grupul Rompetrol vrea să ajungă în România, în patru ani, la o reţea proprie de 170 de staţii, în comparaţie cu 131 acum, şi la 800 de puncte de vânzare în colaborare cu distribuitorii şi partenerii săi.

În plus, compania aşteaptă decizia grupului mamă, KazMunaiGaz, pentru a-şi face intrarea pe piaţa din Serbia. Totodată, conducerea grupului Rompetrol a decis alocarea a 350 de milioane de dolari în creşterea capacităţii rafinăriei Petromidia şi în modernizare până în octombrie 2011. Rezultatul ar fi o creştere cu aproape jumătate a cantităţilor anuale rafinate, de la 3,6 milioane tone în prezent, la 5 milioane tone.

Portivit rezultatelor financiare ale Rompetrol Group N.V., anul acesta se încheie cu pierdere de circa 120 de milioane de dolari. Odată cu investiţiile de optimizare a costurilor şi extindere a reţelei de distribuţie profitul ar urma să apară în 2012.

Rompetrol Group N.V. este o companie de petrol multinaţională, cu sediul în Amsterdam, Olanda. Începând cu anul 2009 Rompetrol este deţinut de compania KazMunaiGaz. Compania are activităţi de retail în 12 ţări, cum ar fi Franţa, România, Spania, precum şi în alte ţări din Europa de Sud-Est.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările