Mai multe femei în business: A fost lansat programul „Femei în afaceri”. Bugetul acestuia este de 52 de milioane de lei

Mai multe femei în business: A fost lansat programul „Femei în afaceri”. Bugetul acestuia este de 52 de milioane de lei

FOTO arhivă, simbol

Peste 400 de femei din Republica Moldova, în special din zonele rurale, care doresc să-şi iniţieze sau să-şi dezvolte o afacere, vor putea accesa granturi şi beneficia de asistenţă antreprenorială în cadrul Programului „Femei în afaceri”, lansat joi, 6 noiembrie, de către Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM).

Ştiri pe aceeaşi temă

Directorul ODIMM, Iulia Iabanjia, a declarat că sunt eligibile pentru aplicare la program femeile care iniţiază sau dezvoltă afaceri în toate domeniile economiei. Se vor considera prioritare afacerile inovative şi cu potenţial de export, afacerile non-agricole din zonele rurale, industria creativă, agroturismul şi meşteşugăritul, întreprinderile din domeniile producerii, tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor, care oferă servicii companiilor mari.

Bugetul programului constituie 51,5 milioane de lei şi va fi alocat pentru servicii de formare şi consultanţă antreprenorială, precum şi pentru granturi destinate investiţiilor în afacerile femeilor.

Programul este de stat, susţinut parţial de UE, prin asistenţa acordată de către experţi europeni. Managerul de proiect la Delegaţia UE la Chişinău, Speranţa Olarua, afirmă că experţii europeni au contribuit la elaborarea principiilor de funcţionare a programului şi sunt dispuşi să intervină şi pe parcurs.

Conform statisticilor, mai mult de 47% din forţa de muncă a Republicii Moldova o reprezintă femeile. Din totalul conducătorilor de întreprinderi care activează în Moldova, 27% sunt femei, iar cele mai multe antreprenoare – circa 20% activează în domeniul agricol. În anul 2014 rata de ocupare în câmpul muncii a femeilor era de 37%, fiind cea mai mică rată din cadrul ţărilor Parteneriatului Estic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările