Cursul de schimb al monedei europene s-a apropiat de nivelul-record de 18 lei

Cursul de schimb al monedei europene s-a apropiat de nivelul-record de 18 lei

Euro se apropie de un curs de 18 lei

Leul moldovenesc continuă să se deprecieze faţă de moneda europeană, astfel că pentru astăzi Banca Naţională a Moldovei (BNM) a anunţat un curs de referinţă de 17,92 de lei pentru un euro, foarte aproape de nivelul-record de 17.98 in 15 decembrie 2009

Ştiri pe aceeaşi temă

Aprecierea monedei europene pe piaţa moldovenească se datorează în special creşterii acesteia faţă de dolarul american pe piaţa internaţională, unde a ajuns la cotaţia de 1,37 dolari.

"Aceasta creştere este paradoxală, în condiţiile în care Produsul Intern Brut din UE este în scădere cu 0,4%, în timp ce în SUA a crescut cu 3,6%. Totodată rata şomajului în SUA este în scădere şi se afla la nivelul de 7%, iar UE se menţine mai sus de 12%.
În aceste condiţii aprecierea monedei europene poate fi explicată doar prin optimismul din partea participanţilor pieţei privind creşterea economică globală“, susţine într-un comentariu plasat pe facebook Sveatoslav Mihalache, expert financiar la Financial Brains.
În opinia economistului este riscant de a cumpăra moneda europeană la un curs mai mare de 17,75 de lei.

Mihalache continuă să avertizeze că este riscant de a cumpăra dolarul mai sus de cotaţia de 13 lei.
Or, cursul dolarului ar putea coborî la nivelul de 12,80 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările