Care este cea mai valoroasă marfă de export din fiecare ţară a lumii. Cu ce se laudă Republica Moldova?

Care este cea mai valoroasă marfă de export din fiecare ţară a lumii. Cu ce se laudă Republica Moldova?

Harta mărfurilor exportate de ţările lumii FOTO businessinsider.com

O hartă detaliată a celor mai valoroase produse exportate de fiecare ţară din lume a fost realizată de jurnaliştii americani de la Globalpost, pe baza datelor disponibile în raportul anual CIA Factbook, scrie Business Insider.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel o bună parte a economiilor funcţionează pe baza comerţului cu petrol, în special Rusia, statele arabe şi ce cele din Asia Centrală.

Europa pare să fie "atelierul lumii" cu cele mai multe exporturi venind din industria producătoare de maşini şi utilaje. Republica Moldova este inclusă în harta Globalpost ca exportator net de produse alimentare, ceea ce corespunde realităţii. Curios este că în Europa alături de Moldova ca exportatori de produse alimentare mai sunt incluse Letonia, Grecia şi Portugalia. România este încadrată ca exportator net de metale şi produse metalurgice, iar Ucraina apare a furnizor de produse petroliere şi chimicale.

Conform hărţii Globalpost, Asia pare zona cu cea mai mare activitate manufacturieră, în special pe segmentul de îmbrăcăminte şi semiconductori, în timp ce Africa este extrem de bogată în resurse naturale. Ţările din America Latină sunt furnizoare de produse alimentare şi petrol, Australia de cărbune, iar Statele Unite de capital, mai constată autorii.

Ce exportă statele din Europa FOTO businessinsider.com

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: