Autorităţile de la Chişinău examinează măsuri menite să reducă efectele negative pentru business

Autorităţile de la Chişinău examinează măsuri menite să reducă efectele negative pentru business

Autorităţile examinează un set de măsuri menite să reducă efectele negative pentru business în contextul situaţiei epidemiologice. Printre acestea se numără amânarea plăţilor la impozitul pe venit al persoanelor juridice, precum şi prelungirea termenului de depunere a unor declaraţii şi rapoarte. Subiectul a fost discutat de către premierul Ion Chicu la o întrevedere cu reprezentanţii mediului de afaceri, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul şedinţei a fost făcut un schimb de opinii referitor la modul în care ar putea fi susţinuţi oamenii de afaceri să depăşească cu pierderi minime criza generată de evoluţia epidemiei COVID-19. Ministrul finanţelor, Serghei Puşcuţa, a declarat că printre măsurile examinate se mai numără şi instituirea unui moratoriu la controalele de stat, micşorarea TVA pentru sectorul HoReCa, scutirea unor întreprinderi de efectuarea auditului obligatoriu al situaţiilor financiare etc.

„Situaţia extraordinară impune decizii extraordinare. Criza neapărat va genera pierderi, dar împreună vom identifica soluţii de reducere a pierderilor. Doar acţionând împreună vom menţine stabilitatea sistemului bugetar-fiscal. La moment, încasările la buget sunt în normă, cu 14% mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Trebuie să identificăm politicile şi măsurile necesare pentru minimalizarea efectelor acestei crize”, a menţionat Ion Chicu, citat într-un comunicat de presă al Guvernului.

Guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Octavian Armaşu, a anunţat că există rezerve suficiente şi Banca Naţională intenţionează să adopte măsuri de relaxare monetară. Au fost operate modificări în cadrul normativ, care permit băncilor comerciale o flexibilitate mai mare în relaţiile creditare cu persoanele fizice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: