Violina Şpac, propusă Parlamentului pentru funcţia de director ANRE

Violina Şpac, propusă Parlamentului pentru funcţia de director ANRE

Violina Şpac este candidatul selectat de Comisia parlamentară economie, buget şi finanţe la funcţia de director al Consiliului de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică. Candidatura sa urmează a fi propusă plenului Parlamentului pentru aprobare, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comisia economie, buget şi finanţe a organizat, repetat, pe data de 12 februarie, proba de interviu pentru candidaţii la funcţia de director al Consiliului de administraţie al ANRE. La proba de interviu au fost admişi candidaţii Violina Şpac şi Lilian Barcaru, ambii angajaţi ai ANRE. Anterior, pe 11 decembrie 2019, aceştia au fost admişi la concursul public pentru funcţia respectivă, iar un al treilea candidat şi-a retras candidatura din concurs, invocând motive personale. 

Potrivit Legii cu privire la energetică, directorul Consiliului de administraţie este numit în funcţie de către Parlament, în bază de concurs. Concursul este public, fiind organizat de către comisia parlamentară de profil.

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică este condusă de un Consiliu de administraţie format din cinci directori. Actualul director general al ANRE este Veaceslav Untilă, iar directori sunt Octavian Calmîc, Eugen Carpov şi Ştefan Creangă.

Membrii Consiliului de administraţie al ANRE sunt numiţi prin hotărâre de Parlament pentru un mandat de şase ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: