Vaccinul donat de România ajunge sâmbătă la Chişinău

Vaccinul donat de România ajunge sâmbătă la Chişinău

FOTO simbol Sursa Shutterstock

Cele 21 600 de doze de vaccin AstraZeneca, oferite ca ajutor umanitar de către România Republicii Moldova, vor  fi aduse cu o aeronavă SMURD pe Aeroportul Internaţional Chişinău, astăzi, 27 februarie, în jurul orei 14.00, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un comunicat de presă, Ambasada României în Republica Moldova precizează că aeronava va fi întâmpinată de ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă.

Donaţia face parte din pachetul de sprijin pentru Republica Moldova anunţat de preşedintele României, Klaus Johannis, cu ocazia vizitei sale oficiale la Chişinău în data de 29 decembrie 2020 şi este un sprijin pentru medicii şi personalul medical din sistemul de sănătate al Republicii Moldova implicat în prima linie a luptei împotriva COVID-19.

Cu o zi mai devreme, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a primit confirmarea de la COVAX, precum că primul lot de14 400 de vaccinuri împotriva COVID-19, AstraZeneca, produse de Coreea de Sud, vor ajunge în Republica Moldova în perioada 28 februarie - 3 martie.

Tot ieri, Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale a înregistrat oficial în Republica Moldova vaccinul rusesc împotriva COVID-19, Sputnik-V, precum şi vaccinurile Pfizer/BioNTech şi AstraZeneca.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările