Trei persoane, printre care Dorin Damir, reţinute în dosarul fostei Direcţii misiuni speciale a MAI

Trei persoane, printre care Dorin Damir, reţinute în dosarul fostei Direcţii misiuni speciale a MAI

Dorin Damir, finul oligarhului Vlad Plahotniuc

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale de comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate au descins, luni dimineaţa, cu percheziţii la domiciliile, în birourile de serviciu şi automobilele mai multor persoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acţiunile procesuale vizează activitatea angajaţilor fostei Direcţii nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, acţiunile cărora sunt cercetate prin prisma a cinci componenţe de infracţiuni: ”abuz de serviciu”, ”delapidarea averii statului”, ”trecerea ilegală a frontierei de stat”, ”divulgarea secretului de stat” şi ”fals în acte publice”.
 
În rezultatul acţiunilor de urmărire penală, acum câteva minute au fost reţinute trei persoane: şeful Inspectoratului de Politie al mun. Bălţi, un inspector din cadrul Poliţiei de Frontieră şi preşedintele Asociaţiei FEA, Dorin Damir, finul fugarului Vlad Plahotniuc.
 
Urmărirea penală este în plină desfăşurare iar Procuratura va reveni cu detalii pe parcurs.

Precizăm că Direcţia a 5-a a MAI a fost desfiinţată în iulie 2019, odată ce conducerea Ministerului de Interne a fost preluată de Andrei Năstase. Atunci, Năstase a declarat că Direcţia respectivă „era instrumentul de filare a celor care se opuneau regimului”, în timpul guvernării lui Plahotniuc.

Anterior, în spaţiul public, Dorin Damir a fost acuzat de un şir de fărădelegi comise în perioada regimului lui Plahotniuc. De exemplu, fostul director al Autorităţii Aeronautice Civile din Moldova - MoldATSA, Sorin Stati, a făcut mai multe dezvăluiri despre schemele de contrabandă cu alcool, ţigări şi anabolizante organizate de oamenii apropiaţi lui Vlad Plahotniuc, începând cu anul 2009. Printre cei care ar fi coordonat nemijlocit schemele de contrabandă se numără ex-deputaţii PDM Constantin Ţuţu şi Constantin Botnari, Dorin Damir şi chiar fostul şef-adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc. Cei din urmă au negat acuzaţiile.

Presa a scris anterior că Dorin Damir ar fi intermediarul lui Plahotniuc în discuţiile cu judecătorii şi procurorii în ceea ce priveşte indicaţiile pe anumite dosare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările