Temperaturi-record pentru început de ianuarie în R. Moldova: +17,4 grade

Temperaturi-record pentru început de ianuarie în R. Moldova: +17,4 grade

Un nou record termic a fost înregistrat în Republica Moldova miercuri, 5 ianuarie. Temperatura maximă a aerului a atins pe teritoriul Republicii Moldova +17,4 grade Celsius, la staţia meteorologică de la Tiraspol. Este pentru prima dată în toată perioada de observaţii a Serviciului Hidrometeorologic de Stat când în ianuarie se înregistrează astfel de valori termice înalte ale aerului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acest record este cu 1,4 de grade mai mare faţă de recordul precedent din anul 2007, când la staţiile de la  Bravicea şi Dubăsari au fost înregistrate +16 grade Celsius. Ghenadii Roşca, şeful Direcţiei prognoze meteorologice din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, a precizat pentru IPN că valorile termice înalte de la începutul lunii ianuarie sunt provocate de mase de aer cald, care vin dinspre Africa de Nord. Aceste temperaturi sunt cu 15-16 grade mai ridicate faţă de norma pentru început de ianuarie, care ar trebui să oscileze între +1 şi +2 grade Celsius. În următoarele şapte zile, temperatura aerului va coborî, astfel ca pe timp de noapte valorile termice ale aerului se vor situa între -5 şi 0 grade, iar pe parcursul zilei se vor înregistra de la -1 până la +5 grade Celsius. În perioada 8-13 ianuarie, se aşteaptă precipitaţii sub formă de formă de ploaie şi ninsoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările