Telenovela „pomul de Crăciun“ continuă: După ce a dispus să fie scos bradul din PMAN, Silvia Radu a cumpărat altul

Telenovela „pomul de Crăciun“ continuă: După ce a dispus să fie scos bradul din PMAN, Silvia Radu a cumpărat altul

FOTO IPN

Primarul general interimar Silvia Radu a dispus să fie scos bradul instalat în această dimineaţă în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Într-o postare pe Facebook, edilul a scris că pomul de Crăciun a ajuns la Chişinău distrus. Noul brad a ajuns în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Pomul are 17 metri şi a fost tăiat în dimineaţa zilei de 2 decembrie, din curtea unei grădiniţe din sectorul Botanica al Capitalei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Silvia Radu precizează că a cumpărat bradul din banii proprii şi îl donează municipalităţii. Acesta a costat 10 mii de lei, bani care, până la urmă, vor fi donaţi unui orfelinat din Chişinău.
 
Mai devreme, Silvia Radu a adus acuzaţii la adresa liberalilor pentru felul în care a ajuns bradul din Ucraina. „În această dimineaţa bradul a fost ridicat în grabă, fără sa fiu anunţată de halul în care a ajuns. S-a dorit acest spectacol grotesc, dirijat prin sms de un tovarăş fruntaş liberal”, a scris Silvia Radu pe Facebook.
 
În replică, vicepreşedintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, a declarat că, „după zeci de mii de lei din bani publici cheltuiţi pentru aceasta goană după exuberanţă, primăriţa impostoare a decis să instaleze totuşi bradul propus de cei de la spaţii verzi încă acum o lună (…) Evident, în mod samavolnic, fără autorizaţie de defrişare, cu grave abateri de la lege si cu grave prejudicii aduse mediului”.
 
Bradul cumpărat din Ucraina cu 15 mii de lei va fi tăiat, iar partea de sus va fi şi ea donată. Pentru felul în care a ajuns bradul la Chişinău se va face o anchetă internă.
 

„Unii foarte tare îşi doresc ca locuitorii Chişinăului sa nu aibă brad de Crăciun anul acesta, dar eu foarte tare îmi doresc ca bradul sa fie şi va fi unul frumos, chiar dacă mai întârziem câteva zile. Ca să elimin orice noi posibile riscuri, voi cumpăra personal acest brad, din bani proprii, îl voi dona municipalităţii din partea mea pentru locuitorii Chişinăului”, a scris Silvia Radu.


 
Pomul de Crăciun, pe care municipalitatea l-a cumpărat din Ucraina, a ajuns la Chişinău distrus, după zile de aşteptare. Acesta a fost instalat în Piaţa Marii Adunări Naţionale în această dimineaţă. Muncitorii de la Spaţii Verzi au tăiat crengile care s-au deteriorat în timpul transportării. Acestea urmau să fie înlocuite cu crengi noi, fixate cu ajutorul unor tije.
 
Bradul a fost cumpărat cu peste 15 mii de lei, din regiunea Ivano-Frankivsk, şi trebuia să fie împodobit până pe 30 noiembrie, astfel încât să fie inaugurat la Chişinău pe 1 decembrie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: