Salarii mai mari pentru agenții de circulație rutieră. Argumentul: activează în condiți de risc

Salarii mai mari pentru agenții de circulație rutieră. Argumentul: activează în condiți de risc

Angajații Poliției Rutiere ar putea primi salarii mai mari pentru că muncesc în condiții risc

Ministrul de Interne, Dorin Recean, vrea salarii mai mari pentru angajații Poliției Rutiere. În acest scop a fost elaborată și o inițiativă legislativă în care este prevăzută alocarea lunară a câte 1.000 de lei pentru fiecare colaborator al serviciului din 1 ianuarie 2013, precum și achitarea unui spor de 25% la salariul de funcție, pentru condiții nefavorabile de muncă.

În nota informativă a proiectului de lege se menționează că angajații poliţiei rutiere merită această remunerare pentru că sunt expuşi riscului traumatismelor din trafic și că sunt prezenți la muncă indiferent de condiţiile meteorologice. De asemenea, autorii proiectului speră că indemnizațiile lunare de 1.000 lei vor motiva colaboratorii serviciului poliţiei rutiere să nu ia mită, ei fiind zilnic expuși acestei „tentații".

Pentru achitarea sporului de 25%, Ministerul de Interne va avea nevoie de circa 4,3 milioane de lei anual, iar pentru indemnizaţia lunară de 1.000 lei va fi necesară alocarea suplimentară pentru fondurile de salarizare ale MAI a unei sume de circa 9,1 milioane lei anual.

Autorii proiectului legislativ speră că banii necesari vor fi alocați suplimentar Ministerului de Interne din contul bugetului de stat pentru anul 2013.

Proiectul de lege este supus dezbaterilor publice.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările