Salam contrafăcut şi coniac colorat, în ajun de Anul Nou

În ajun de Revelion mini fabricile clandestine s-au pus pe falsificat produse din carne, peşte, băuturi alcoolice, dar şi ţigări. Oamenii legii au depistat mai multe filiere de acest fel şi au împărţit amenzi în valoare de zeci de mii de lei.

Cel mai mult s-au falsificat produsele din carne şi peşte, în valoare de aproape 90 de mii de lei şi alcool în valoare de 10 mii de lei.
„În preajma sărbătorilor de iarnă se constată un flux mare de produse alimentare şi băuturi alcoolice, fapt benefic pentru comercianţii clandestini", a declarat Oleg Puţuntică, şeful Direcţiei investigare a fraudelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. "De exemplu, am depistat la Chişinău, Bălţi şi Comrat mini fabrici de contraface a alcoolului. Coniacul şi vodca erau fabricate acasă din alcool etilic şi amestecate cu coloranţi", mai spune Puţuntică. Potrivit acestuia, cea mai mare parte din produsele de carne a fost adusă prin contrabandă din Transnistria, dar şi din România şi Ucraina. "Am depistat carne afumată şi salamuri aduse din ţările vecine. Toate aceste produse falsificate erau puse în vânzare în pieţe sau centre comerciale", spune Oleg Puţuntică.
Întotal, în acest an, oamenii legii au depistat produse din carne şi peşte falsificate în valoare de aproape două milioane de lei, 12 mii de litri de alcool în valoare de 243 de mii de lei şi ţigări în valoare de peste 3 milioane de lei.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările