Rută de troleibuz ce leagă cartierul Poşta Veche şi sectorul Botanica

Rută de troleibuz ce leagă cartierul Poşta Veche şi sectorul Botanica

În Chişinău a fost lansată linia de troleibuz nr. 28, care leagă cartierul Poşta Veche şi sectorul Botanica, troleibuzele de pe această rută traversând strada Columna, în adiacentul Pieţei Centrale. În primă etapă, pe această linie vor circula şase troleibuze, iar în funcţie de numărul de călători şi solicitare, se va decide asupra unei eventuale supliniri a numărului unităţilor de transport, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul general, Ion Ceban, a declarat, în cadrul evenimentului de lansare, că este o rută nouă, dar foarte solicitată de către locuitorii capitalei. Pe tronsonul rutei nr. 28 a fost construită o linie de contact nouă. Conform testărilor, troleibuzele vor circula la un interval de 15 minute.

Pe strada Columna, în preajma străzii pietonale Eugen Doga va fi interzisă parcarea automobilelor pe partea dreapta, pentru a nu bloca circulaţia transportului public. Potrivit primarului, oamenii trebuie să ia exemplul altor capitale, în care circulaţia cu maşina personală e interzisă în centrul oraşului. Primarul a mai spus că, în timpul apropiat, va fi prezentat conceptul de organizare a parcărilor în zona centrală. În prezent se examinează spaţiul din faţa sediului Ministerului Finanţelor, dar şi altele.

Şeful interimar al Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, Vitalie Mihalache, a menţionat că reţeaua reprezintă un proiect iniţiat în anul 2020, având ca obiectiv construcţia reţelei de contact pe o distanţă de 2200 de metri liniari. Paralel cu linia de contact, a fost restabilit iluminatul stradal, fiind amplasate circa 40 de corpuri de iluminat. Pentru realizarea acestui proiect au fost cheltuiţi 8,3 milioane de lei. Troleibuzele sunt din dotarea Regiei Transport Electric Chişinău.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările