Reglementarea procedurii de transportare şi stocare a deşeurilor radioactive din regiunea transnistreană

Viceprim-ministrul Eugen Carpov şi reprezentantul politic în reglementarea transnistreană din partea Tiraspolului, Nina Ştanschi, au semnat, ieri o „Decizie protocolară cu privire la procedura de transportare şi stocare a surselor radioactive, amplasate pe teritoriul Transnistriei".

Ştiri pe aceeaşi temă

Această iniţiativă a fost promovată de mai mulţi ani de autorităţile de la Chişinău. Astfel se vrea să fie rezolvată problema surselor radioactive scoase din utilizare ce se află la diverse întreprinderi din regiunea transnistreană. În plus, vicepremierul Eugen Carpov a reiterat invitaţia autorităţilor moldoveneşti de a delega experţi de la Tiraspol în calitate de observatori, pentru negocierile de creare a Zonei de Comerţ Liber, Aprofundat şi Cuprinzător dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

Oficialul moldovean a subliniat importanţa menţinerii la un nivel activ a dialogului dintre reprezentanţii politici în procesul de negocieri, ce va duce la o promovare mai intensă a măsurilor de consolidare a încrederii, asigurarea reală a liberei circulaţii dintre cele două maluri ale Nistrului şi, implicit, la soluţionarea problemelor cu care se confruntă populaţia.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările