Premier Energy, îngrijorată de proiectul care prevede compensaţiile la lumină, votat de PSRM-ŞOR

Premier Energy, îngrijorată de proiectul care prevede compensaţiile la lumină, votat de PSRM-ŞOR

Compania „Premier Energy” îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu proiectul de lege care prevede că facturile de energie electrică ale tuturor consumatorilor casnici, pentru lunile aprilie şi mai, să fie plătite din bugetul general de stat, transmite IPN.

Furnizorul precizează că proiectul, care a fost votat astăzi în primă lectură, a apărut în mediul public fără discuţii prealabile şi nu a fost avizat de către Guvern, alte comisii parlamentare, fapt care este obligatoriu ţinând cont de impactul acestuia asupra bugetului de stat. De asemenea, nu a fost consultat cu Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică.

„Considerăm că întreruperea disciplinei de plată lunară a facturii de energie electrică nu contribuie la cultivarea unei culturi de responsabilitate a plăţii şi gestiune eficientă a consumului individual prin economisirea de energie. Deoarece, ceea ce nu este plătit (sau pare să nu fie plătit din buzunarul propriu), nu este apreciat la justa valoare. Pe lângă crearea unui precedent, acest proiect de lege poate crea o confuzie profundă pentru clienţi, care pot fi induşi în eroare de detaliile facturilor cu privire la propria datorie. În plus, în final consumatorul oricum va trebui să plătească ulterior, întrucât bugetul de stat este alimentat, în cele din urmă, din contribuţiile cetăţenilor sau împrumuturi care vor trebui să fie restituite”, precizează Premier Energy într-un comunicat de presă.

Potrivit companiei, metodă de plată a compensaţiilor propusă în proiectul de lege nu este cea mai potrivită, din punct de vedere al transparenţei procesului. „Considerăm că sumele pentru compensarea serviciilor pentru consumul de energie electrică, dar şi pentru alte servicii indispensabile, cum ar fi apă, gaz şi asigurare cu căldură trebuie să fie transferate direct consumatorilor pentru ca, în cele din urmă, aceştia să îşi achite datoria fată de operatori”, se mai spune în comunicat.

Deputaţii au votat în primă lectură un proiect de lege a Partidului Socialiştilor, care prevede că statul va acorda fiecărui consumator casnic o compensaţie în valoare de 428 de lei pentru consumul de energie electrică pentru lunile aprilie şi mai.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările