Persoanele cu forme uşoare de COVID-19 se vor trata la domiciliu începând cu 10 aprilie

Persoanele cu forme uşoare de COVID-19 se vor trata la domiciliu începând cu 10 aprilie

Persoanele confirmate cu COVID-19, dar care vor prezenta o formă uşoară de îmbolnăvire, nu vor mai fi spitalizate. Excepţie vor face persoanele cu maladii cronice, copiii şi gravidele, a reiterat ministra Sănătăţii, Muncii și Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, transmite IPN.

După sşedinţa Punctului Focal Naţional, Viorica Dumbrăveanu a comunicat că trierea pacienţilor la Centrul COVID-19 Chişinău, dar şi activarea tratamentului pe întreg teritoriul Republicii Moldova va ajuta la diminuarea presiunii asupra sistemul medical.

Tatiana Zatîc, şef de direcţie pentru asistenţa medicală primară, a declarat că medicii de familie sunt implicaţi în lupta cu noul tip de coronavirus prin identificarea şi supravegherea persoanelor suspecte de COVID-19. „Toţi medicii de familie din ţară au fost instruiţi privind tratamentul la domiciliu şi, începând cu ziua de mâine, pacienţii cu forme uşoare, care nu au comorbidităţi, nu au maladii cronice cum ar fi diabetul zaharat, maladii cardio-vasculare, maladii ale aparatului respirator, maladii oncologice, vor fi trataţi la domiciliu” a spus Tatiana Zatîc.

Medicilor de familie le sunt puse la dispoziţie instrumente necesare pentru a putea monitoriza pacienţii telefonic, iar la apariţia semnelor clinice, fiecare pacient va primi indicaţii pentru tratamentul corespunzător.

Continuarea supravegherii persoanelor în regim de autoizolare va fi în continuare realizată prin conlucrare cu organele de poliţie şi autorităţile publice locale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările