Moldovagaz recalculează consumul de gaze naturale din octombrie

Moldovagaz recalculează consumul de gaze naturale din octombrie

Consumul de gaze naturale din luna octombrie este recalculat, după ce Direcţia securitate corporativă a Moldovagaz a dezvăluit numeroase fapte de supraevaluare artificială a consumului de gaze naturale în octombrie, prevenind astfel pierderi financiare semnificative pentru companie pe fundalul majorării tarifelor în noiembrie. În rezultat, a fost iniţiată o anchetă de serviciu, iar volumele reale se stabilesc, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În timpul auditului, s-a dovedit că unii dintre angajaţii întreprinderilor de distribuţie a gazelor, folosindu-şi statutul de serviciu, în interesele financiare personale au inclus zeci de mii de metri cubi de gaz în baza de date şi, ca urmare, în facturare, care nu au fost consumate în realitate. Ca rezultat, acest fapt ar putea duce la discrepanţe pronunţate în bilanţul gazelor naturale la nivel de ţară”, precizează furnizorul într-un comunicat de presă. Compania mai menţionează că ancheta de serviciu continuă, iar persoanele responsabile pentru introducerea datelor eronate vor fi pedepsite corespunzător. SA „Moldovagaz” îndeamnă  consumatorii să transmită datele exacte ale contoarelor, ceea cea poate fi făcut printr-un apel telefonic, aplicaţiile Viber, ChatBot şi Telegram, serviciul „Cabinetul personal al consumatorului” sau la sediile companiilor de distribuţie a gazelor naturale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările