Ministrul rus al Culturii: "Ruşii au un cromozom în plus"

Ministrul rus al Culturii:

Vladimir Medinsky, ministrul Culturii din Rusia a fost acuzat şi de plagiat

Presa şi bloggerii din Rusia se amuză pe seama lui Vladimir Medinsky, ministrul Culturii Federaţiei Ruse, care susţine într-un interviu pentru ziarul american de limba rusă Viaţa Rusă că poporul rus a supravieţuit datorită faptului că ar avea un cromozom în plus.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

„Cred că după toate nenorocirile care s-au abătut asupra Rusiei în secolul al 20-lea, începând cu Primul Război Mondial şi terminând cu perestroika, faptul că Rusia s-a păstrat şi se dezvoltă demonstrează că poporul nostru are un cromozom în plus", a declarat ministrul în interviu.
Dacă e săi dăm crezare acestui ministru atunci toţi ruşii sunt nişte rataţi! Or, numărul impar de cromozomi este un semn al sindromului Down, susţin mai mulţi bloggeri din Rusia.

"Este cel mai mare secret de stat divulgat de un oficial rus", constată bloggerul konung ogin. Alt blogger susţine că dacă este adevărat ceea ce spune ministrul Culturii atunci devine clar de ce ruşii o duc aşa de rău.

Denumirea „Down” provine de la medicul englez, John Langdon Haydon Down, primul care a descris acest sindrom în anul 1866, cu aproximativ 100 de ani înainte ca acest cromozom suplimentar să fie descoperit. Sindromul Down (trisomie 21) reprezintă o afecţiune cromozomială (o afecţiune din naştere, care este prezentă la copil încă din momentul conceperii) cauzată de prezenţa unui cromozom 21 suplimentar. Cromozomii sunt structuri microscopice prezente în fiecare celulă din fiecare ţesut al organismului. Ei poartă planul tuturor caracteristicilor pe care le moştenim. Acest plan este purtat sub forma un mesaj codat prezent într-o substanţă chimică denumită ADN. La om, sunt 23 de perechi de cromozomi în fiecare celulă, 46 în total. Un set de 23 de cromozomi se moşteneşte de la tată iar celălalt set de 23 de la mamă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările