Medicii români au returnat banii primiţi de la primarul de Bălţi, Renato Usatîi. Care este motivul

Medicii români au returnat banii primiţi de la primarul de Bălţi, Renato Usatîi. Care este motivul

Momentul în care Renato Usatîi le oferă celor patru medici români câte un plic cu 1.000 de dolari

Ambasada României în Republica Moldova a anunţat că medicii români, care au ajuns la Bălţi, joi seara, pentru a sprijini Republica Moldova în lupta împotriva COVID-19, au returnat banii pe care i-au primit în plicuri de la primarul Renato Usatîi, care a decis în aşa mod să-şi exprime gratitudinea. Ambasada a explicat că medicii nu pot accepta aceşti bani, deoarece este vorba despre o misiune umanitară, achitată de statul român.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ambasada României în Republica Moldova informează că în contextul misiunii în Republica Moldova a echipei medicale din România pentru combaterea pandemiei de COVID-19, personalul medical român repartizaţi la Bălţi a fost primit la 30 aprilie a.c. şi de primarul oraşului Renato Usatîi care le-a oferit câte un cadou drept mulţumire. Printre materialele oferite cadou au fost identificate, ulterior întâlnirii menţionate, unele sume de bani. Aceste sume au fost returnate integral la 1 mai 2020 în prezenţa presei locale. Ambasada reiterează faptul că misiunea personalului medical român în Republica Moldova pentru combaterea pandemiei de COVID-19 este una strict umanitară, România suportând integral costurile legate de desfăşurarea acesteia”, se spune într-un comuncat de presă al Ambasadei.

Amintim că un grup din patru medici din România au ajuns la Bălţi joi, 30 aprilie, pentru a ajuta Republica Moldova în lupta împotriva COVID-19. Primarul Renato Usatîi a apreciat gestul medicilor români de a trece Prutul, iar în semn de gratitudine a oferit fiecăruia câte un plic cu 1.000 de dolari.

O echipă formată din 42 de medici şi asistenţi medicali din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Sănătăţii al României au ajuns joi, 30 aprilie, la Chişinău, unde urmează să petreacă 15 zile pentru a ajuta personalul medical din R. Moldova la tratarea pacienţilor infectaţi cu COVID-19. Medicii români vor activa în spitalele din Cahul, Chişinău şi Bălţi.

Medicii români sunt specializaţi în Anestezie şi Terapie Intensivă, Pneumologie, Medicină de Urgenţă şi Medicină Internă. Echipa de medici şi asitenţi medicali au primit paşapoarte diplomatice de la MAE al României în exercitarea misiunii de la Chişinău.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările