Liderul de la Tiraspol transmite Maiei Sandu un apel de reluare a procesului de negocieri

Liderul de la Tiraspol transmite Maiei Sandu un apel de reluare a procesului de negocieri

Vadim Krasnoselski

Preşedinţia Republicii Moldova nu a recepţionat deocamdată nicio scrisoare din partea şefului administraţiei de la Tiraspol cu privire la reluarea procesului de negocieri. „Pe moment, nu deţinem astfel de informaţii. În cazul în care vom avea informaţii la subiect, vom reveni”, a precizat Direcţia informare şi comunicare cu mass-media a Aparatului Preşedintelui Republicii Moldova, la solicitarea IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 2 decembrie, postul oficial de televiziune de a Tiraspol, „Первый приднестровский”, a informat pe pagina sa de pe reţeaua Telegram că, în cadrul unei întrevederi a şefului administraţiei transnistrene, Vadim Krasnoselski, şi şeful misiunii OSCE din Republica Moldova, Klaus Neukirch, liderul transnistrean a transmis, prin misiunea OSCE, o altă scrisoare din partea structurilor de la Tiraspol pentru preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu. În scrisoare, Vadim Krasnoselski a făcut apel la şefa statului să grăbească desemnarea unui reprezentant oficial al Republicii Moldova în procesul de negocieri. Semnatarul scrisorii a menţionat că aşteaptă „răspuns şi desemnarea” negociatorului din partea Chişinăului. Runda de negocieri în formatul 5+2, programată să aibă loc pe data de 2-3 noiembrie la Stockholm, Suedia, a fost amânată. Formatul de negocieri este îngheţat de peste doi ani. Ultima întâlnire a avut loc la Bratislava, Slovacia, pe data de 10 octombrie 2019, dar la ea nu s-a semnat un protocol final, din cauza divergenţelor dintre opiniile părţilor implicate în negocieri.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările