Ion Chicu avertizează cetăţenii: În căteva săptămâini, sistemul medical va fi la limită şi vom avea dificultăţi mari la internarea bolnavilor noi de COVID-19

Ion Chicu avertizează cetăţenii: În căteva săptămâini, sistemul medical va fi la limită şi vom avea dificultăţi mari la internarea bolnavilor noi de COVID-19

Premierul Ion Chicu cheamă cetăţenii să manifeste mai multă responsabilitate în ceea ce priveşte respectarea regulilor în combaterea pandemiei COVID-19. Prim-ministrul a avertizat populaţia că „în căteva săptămâini” sistemul medical va fi la limită şi vom avea dificultăţi mari la internarea bolnavilor noi de COVID-19.”

Ştiri pe aceeaşi temă

„Actualmente, suntem pe locul 19 în Europa după numărul de cazuri raportat la 1 mln. populaţie şi pe 13 la numărul de decese raportat la 1 mln. populaţie”, a scris iOn Chicu pe Facebook.

Ion Chicu a precizat că autorităţile nu doresc, dar nici nu pot „veni cu măsuri de restricţionare a activităţilor economice şi a circulaţiei libere a cetăţenilor, arsenalul de instrumente ale statului pentru a stopa răspândirea acestui virus este destul de limitat”. 

„În această situaţie rog cetăţenii Republicii Moldova să manifeste maximă atenţie şi responsabilitate faţă de propria sănătate, dar şi a semenilor din jur. E greu de respirat cu mască, ştiu, dar utilizând acest mijloc de protecţie avem o şansă în plus de a rămîne sănătoşi, de a rămâne în viaţă”, a mai spus Chicu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările