Informaţiile despre accesibilitatea şi starea drumurilor din Moldova ar putea fi obţinute printr-o aplicaţie mobilă

Informaţiile despre accesibilitatea şi starea drumurilor din Moldova ar putea fi obţinute printr-o aplicaţie mobilă

Informaţiile despre starea şi accesibilitatea drumurilor, inclusiv pe timp de iarnă, ar putea fi obţinute prin intermediul unei aplicaţii mobile. Ministrul Economiei, Chiril Gaburici, a declarat că o asemenea aplicaţie ar putea fi creată pentru smartphone-uri, transmite IPN.

„Vrem să facem o aplicaţie pentru utilizatorii de smartphone-uri, astfel ca să fie informaţia la îndemână în orice moment al zilei sau al nopţii pentru oricine dintre noi”, a menţionat Chiril Gaburici în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV.

În ceea ce priveşte utilajele pentru curăţarea drumurilor pe timp de iarnă, ministrul spune că o parte dintre acestea, cele învechite, vor fi înlocuite.
 
„Suntem pregătiţi, avem echipamentele necesare. O parte din echipamente sunt învechite, noi le vom reînnoi. Avem pregătit material antiderapant, se achiziţionează volume noi – nisip, sare şi tot de ce este nevoie”, spune oficialul.

Despre securitatea energetică pe perioada rece a anului Chiril Gaburici spune că nu există pericole pentru Republica Moldova.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările