Cinci persoane, arestate într-un dosar de contrabandă cu mărfuri prin regiunea transnistreană

Cinci persoane, arestate într-un dosar de contrabandă cu mărfuri prin regiunea transnistreană

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), ofiţerii SIS şi Serviciul Vamal au destructurat o grupare criminală care a introdus ilegal în R. Moldova marfă de peste 1 milion de lei, din oraşul Odesa, Ucraina. Cinci persoane au fost arestate.

Activitatea infracţională a învinuiţilor a fost documentată pe parcursul ultimelor luni. În această perioadă, oamenii legii au stabilit modalitatea de operare a membrilor grupării, a rutelor de deplasare, precum şi a locurilor de aprovizionare, depozitare şi comercializare a bunurilor de contrabandă.

Potrivit materialelor cauzei penale, mărfurile erau cumpărate de la piaţa „KM7” din oraşul Odesa şi introduse în ţară prin regiunea transnistreană, cu eludarea posturilor vamale interne de control. Învinuiţii utilizau mijloace de transport închiriate sau împrumutate, pe care le schimbau periodic pentru ca să nu intre în vizorul oamenilor legii.

În cadrul operaţiunii, la 1 august 2020, oamenii legii au reţinut în flagrant cinci persoane, în momentul în care acestea se pregăteau să transmită bunurile beneficiarilor finali, într-o parcare din municipiul Chişinău. Învinuiţii sunt originari din raioanele Criuleni, Călăraşi şi Făleşti. Aceştia au vârste cuprinse între 26 şi 39 de ani, iar unii din ei au fost anterior judecaţi.

Pe 2 şi 3 august curent, o persoană a fost arestată pe un termen de 20 de zile şi alte patru sunt în arest la domiciliu, prin încheierea instanţei de judecată. Totuşi, procurorii PCCOCS vor contesta aplicarea măsurii preventive – arestul la domiciliu, în scopul asigurării caracterului obiectiv şi eficient al investigaţiilor.

Imediat după reţinerea grupării, oamenii legii au descins la mai multe adrese din ţară, unde au efectuat 14 percheziţii. În rezultat, au fost ridicate loturi impunătoare de mărfuri de larg consum, în valoare de peste 1 milion de lei şi patru autovehicule, utilizate pentru transportarea ilegală a bunurilor.

În cazul în care vinovăţia bărbaţilor arestaţi va fi demonstrată în instanţa de judecată, aceştia riscă pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de până la 10 ani pentru infracţiunea de contrabandă comisă de două sau mai multe persoane.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările