Cei şase figuranţi în dosarul „Vama”, în arest preventiv

Cei şase figuranţi în dosarul „Vama”, în arest preventiv

Şeful responsabil de gestionarea bazelor de date la Serviciul Vamal şi doi inspectori ai Postului Vamal Sculeni vor sta în arest la domiciliu timp de 30 de zile, iar alţi doi intermediari, toţi reţinuţi în dosarul „Vama”, vor sta în arest în izolatorul CNA şi respectiv, penitenciarul Bălţi, timp de 20 de zile. Instanţa de judecată a admis, astăzi, demersurile procurorilor pe acest caz, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, în privinţa încă unui reţinut, un inspector vamal internat la spital, miercuri s-a decis plasarea acestuia în arest la domiciliu, tot pentru 30 de zile.

Şase angajaţi ai Serviciului Vamal au fost reţinuţi pe 18 martie, fiind suspectaţi că au pretins sistematic sume de bani de la cetăţeni străini pentru a elimina sau a influenţa radierea din sistemul informaţional a datelor cu privire la evidenţa automobilelor cu numere de înmatriculare străine.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: