A murit fostul prim-ministru al Republicii Moldova Valeriu Muravschi

A murit fostul prim-ministru al Republicii Moldova Valeriu Muravschi

Ex-premierul Republicii Moldova din perioada anilor 1991-1992, politicianul şi omul de afaceri Valeriu Muravschi, s-a stins din viaţă miercuri, 8 aprilie, la vârsta de 70 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Între anii 1990-1991, Valeriu Muravschi a ocupat funcţia de ministru al Finanţelor în Guvernul condus de către Mircea Druc. 

Valeriu Muravschi a condus Guvernul de la Chişinău în perioada în care a început conflictul armat de pe Nistru, până pe 1 iulie, când în această funcţie a fost numit Andrei Sangheli, în urma unui decret semnat de preşedintele de la acea vreme, Mircea Snegur.

În anul 1998, Valeriu Muravschi a ajuns deputat în Parlament pe listele Blocului pentru o Moldovă Democrată şi Prosperă, condus de Dumitru Diacov. Iar în 2002 a stat la baza creării Partidului Liberal, formaţiune ce era menită să lupte împotriva Partidului Comuniştilor, condus până în prezent de Vladimir Voronin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: