Primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu, nu vrea alegeri într-un singur tur

Primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu, nu vrea alegeri într-un singur tur

Radu Căpîlnaşiu crede că alegerile într-un singur tur ar avantaja minorităţile

Radu Căpîlnaşiu, primarul municipiului Zalău, nu consideră corect sistemul alegerii primarilor din primul tur, deşi spune că pe el, ca primar în funcţie, îl avantajează.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Pe mine personal, ca primar în funcţie, acest sistem mă avantajează. Însă cred că ar fi corect să fie două tururi şi acelaşi sistem să fie şi la consiliul judeţean. Scăderea cheltuielilor nu justifică o asemenea măsură. Într-o localitate în care sunt mai mulţi candidaţi apropiaţi valoric, în primul tur se poate ieşi cu 15 sau 20 la sută din electorat. Nu ştiu în ce măsură poţi spune că într-adevăr meriţi să fii primar cu o asemenea reprezentativitate. Consider că cel mai corect era să fie cel puţin o majoritate simplă în turul al doilea. Este clar, acest sistem va avantaja pe primarii în funcţie şi acele comunităţi în care există o minoritate. Se ştie că votul este etnic. Într-o comunitate cu 30-40 la sută etnici de altă naţionalitate, vor scoate primar fără probleme din primul tur. Nu consider corect un astfel de sistem. Nu este reprezentativ” – Radu Căpîlnaşiu, primarul municipiului Zalău

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările