Ecoprovocarea şi-a stabilit câştigătorii. Vezi cine sunt ei

Ecoprovocarea şi-a stabilit câştigătorii. Vezi cine sunt ei

Premiul I a fost câştigat de elevii de la "Mihai Viteazul"

Cea de-a doua ediţie a competiţiei educaţionale Ecoprovocarea, organizată la Zalău şi la Călăraţi de Asociaţia pentru dezvoltare durabilă "ViitorPlus", cu susţinerea financiară a companiei Tenaris, şi-a ales câştigătorii, la capătul a şapte luni de activităţi de protecţie a mediului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trei unităţi de învăţământ liceal din Zalău s-au înscris în competiţia organizată de ViitorPlus şi Tenaris, acelaşi fiind şi numărul liceelor din Călăraţi care au acceptat provocarea de a contribui la un mediu mai curat. Din Zalău au participat Grupul Şcolar „Mihai Viteazul”, Grupul Şcolar “Voievodul Gelu”, Liceul Reformat “Wesselenyi”, care, împreună cu colegii din Călăraşi, au reuşit să treacă în dreptul lor, la capătul celor şapte luni de proiect, rezultate remarcabile:

· 47.170 kg deşeuri reciclate ;
· 16.942 puieti plantaţi manual ;
· 652 de saci cu deşeuri au fost colectate cu ocazia unor evenimente de igienizare ;
· 45.963 m2 de spaţiu verde amenajat ;
· 440 de evenimente eco (târguri de resurse şi târguri de ştiinţă, campanii de conştientizare, alte evenimente eco);
· 5.941 de materiale educationale despre mediu (rezumate, creatii proprii, documentare biodiversitate, fotoreportaje);
· 712 parteneriate externe;
· 2 propuneri legislative.

Cei mai buni s-au dovedit a fi elevii şi profesorii de la Grupul Şcolar "Mihai Viteazul", care şi-au adjudecat premiul I pus în joc în cadrul competiţiei, în valoare de 4.000 de lei. Grupul Şcolar "Voievodul Gelu" şi Liceul Reformat "Wesselenyi" s-au clasat pe locul al II-lea, câştigând un premiu de 2.500 de lei.

Câştigătorul primei ediţii “ecOprovocarea”, desfăşurată pe parcursul anului şcolar 2010-2011, a fost Liceul Pedagogic “Gheorghe Şincai” din Zalău. Potrivit ViitorPlus, premiul câştigat, în valoare de 3.000 de euro, va fi folosit pentru instalarea unor colectoare solare pe internatul liceului pentru a încălzi apa menajeră. Până acum, liceul a primit, sub formă de donaţie din partea asociaţiei ViitorPlus, cinci colectoare solare şi au fost realizate studiile tehnice necesare instalării acestora.

Premierea câştigătorilor de la Călăraşi va avea loc joi, 31 mai, într-o festivitate similară cu cea de la Zalău.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările