Demers de promovare a portulului popular. Îmbracă o ie şi fă-ţi poză cu colegii de serviciu!

Demers de promovare a portulului popular. Îmbracă o ie şi fă-ţi poză cu colegii de serviciu!

FOTO Facebook.com/Centrul National de Informare si Promovare Turistica Zalau

Un demers inedit de promovare a iei româneşti a fost lansat de către reprezentanţii Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Zalău.

Pentru a pune în valoare acest frumos element de port popular, zălăuanii sunt invitaţi ca vineri, 23 iunie, să poarte o ie la serviciu şi să îşi facă o fotografie cu colegii îmbrăcaţi la fel. Fotografiile vor fi trimise pe adresa de email a Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Zalău - contact@turismzalau.ro.

“Poza cu cel mai numeros grup care poartă o ie va fi promovată pe pagina de Facebook a Centrului, iar protagoniştii vor avea loc asigurat la evenimentul pe care îl organizăm sâmbătă, chiar de Ziua Universală a Iei, în amfiteatrul din Parcul Central Municipal”, se arată într-un comunicat de presă organizatorilor, cu referire la şezătoarea organizată în 24 iunie, de către Fundaţia Agapis şi care o va avea ca invitat pe Manuela Hărăbor, actriţa din filmul "Pădureanca".

Demersul CNIPT Zalău este prilejuit de sărbătorirea, în 24 iunie, a Zilei Universale a Iei.

Vă mai recomandăm:

Şezătoare la Bădăcin, acasă la Iuliu Maniu, pentru promovarea zestrei populare, a cusăturilor şi gastronomiei tradiţionale

Spăcelul de Sălaj, model pentru iile de astăzi. Cum topeau sătencele cânepa pe rouă, pentru a-şi decora cămăşile tradiţionale

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările