Definitivat 2019 Sălaj. Ce condiţii trebuie să îndeplinească dascălii şi când se afişează rezultatele

Definitivat 2019 Sălaj. Ce condiţii trebuie să îndeplinească dascălii şi când se afişează rezultatele

Candidaţii au la dispoziţie patru ore pentru a rezolva subiectele FOTO Arhivă

Proba scrisă a examenului de Definitivat 2019 va avea loc miercuri, 24 iulie, pentru a-l promova, candidaţii trebuind să obţină cel puţin nota 8.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 100 de cadre didactice din Sălaj s-au înscris la examenul de definitivat din acest an, a căruit probă scrisă va avea loc miercuri, 24 iulie,  la Centrul de Examen Şcoala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Zalău.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, candidaţii vor susţine examenul din 26 de discipline diferite, cei mai mulţi fiind, în ordine, educatoarele, învăţătorii şi profesorii de educaţie fizică şi sport.
Conform Metodologiei „pentru a se putea prezenta la proba scrisă, candidaţii trebuie să îndeplinească, cumulativ, mai multe condiţii şi anume să aibă calificativul "Bine" sau "Foarte bine" pentru activitatea desfăşurată în anul şcolar curent; media aritmetică a notelor finale la inspecţii şi portofoliu să fie minimum 8, dar nu mai puţin de 7 la fiecare dintre probele respective şi să aibă minim un an şcolar sau ore de predare echivalente normei de un an, ca personal didactic calificat conform studiilor absolvite.

Accesul candidaţilor în centrul de examen se va face în intervalul 8:00 – 8:45, pe baza actului de identitate valabil - carte de identitate, carte de identitate provizorie sau buletin de identitate - ori, în lipsa acestuia, pe baza paşaportului în termen de valabilitate. Proba scrisă se desfăşoară începând cu ora 10:00, durata de redactare a lucrării fiind de 4 ore.

Nota obţinută la proba scrisă este nota la examen. Nota minimă de promovare a examenului este 8 (opt). Lucrările candidaţilor vor fi corectate în diferite Centre de Evaluare din ţară, urmând ca primele rezultate să fie afişate, miercuri, 31 iulie. Eventualele contestaţii vor fi înregistrate la Centrul de Examen, în zilele de 31 iulie -1 august, şi transmise, ulterior, Centrelor de Evaluare, pentru ca rezultatele finale să fie publicate în 5 august.

Mai puteţi citi:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările