Cine râvneşte la posturile de conducere din învăţământ

Cine râvneşte la posturile de conducere din învăţământ

170 de profesori vor să intre în Corpul Experţilor în Management Educaţional

170 de cadre didactice din Sălaj s-au înscris online până luni, 5 martie, pentru a face parte din Corpul Naţional al Experţilor în Management Educaţional. Apartenenţa la acest corp le va da dreptul să participe, începând din acest an, la concursurile de ocupare a funcţiilor de director şi director adjunct în şcoli, dar şi la cele pentru inspectori şcolari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit datelor primite de la inspectorul şcolar general Ioan Abrudan, 170 de cadre didactice din Sălaj s-au înscris online în termenul prevăzut de lege pentru a intra în evaluare pentru admitere în Corpul Naţional al Experţilor în Management Educaţional. După cum a explicat şeful ISJ, începând din acest an, nu vor putea participa la concursurile pentru ocuparea funcţiilor de director, director adjunct, inspector şcolar şi orice altă funcţie de conducere din învăţământul preuniversitar decât acei dascăli care vor face dovada că fac parte din acest corp. Miza este cu atât mai mare cu cât concursurile bat la uşă, absolut toate posturile de conducere din învăţământul sălăjean fiind ocupate, în acest moment, cu delegaţie.

Cei 170 de dascăli înscrişi trebuie să vină în perioada 7 - 12 martie la Inspectoratul Şcolar cu portofolii din care să rezulte că au absolvit programe de formare în management educaţional, că s-au implicat în diverse proiecte şi alte elemente care le pot aduce puncte. Portofoliile vor fi evaluate de Inspectoratul Şcolar - în cazul celor care vizează un post de director, respectiv de Ministerul Educaţiei, pentru cei care sunt interesaţi de funcţiile de inspector. Perioada stabilită pentru evaluare este 15 - 28 martie. În 29 martie vor fi afişate listele cu candidaţii în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut (se consideră promovat candidatul care obţine la evaluare cel puţin 70 din totalul de 100 de puncte posibile). În zilele de 12 şi 13 aprilie Inspectoratul Şcolar va întocmi listele cu candidaţii propuşi spre a fi incluşi în Corpul Naţional al Experţilor în Management Educaţional, urmând ca lista să fie confirmată şi printr-un ordin de ministru.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările