Doi tineri muşcaţi de urs la Grădina Zoologică Bârlad, după ce unul dintre ei a vrut să-şi facă selfie cu animalul

Doi tineri muşcaţi de urs la Grădina Zoologică Bârlad, după ce unul dintre ei a vrut să-şi facă selfie cu animalul

O tânără de 17 ani din localitatea vasluiană Vinderei şi prietenul acesteia, un tânăr din judeţul Suceava, au fost muşcaţi de un urs la Grădina Zoologică Bârlad.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incidentul a avut loc duminică după amiază, cei doi tineri fiind transportaţi la spitalul din Bârlad cu plăgi la nivelul picioarelor.

Potrivit directorului Grădinii Zoologice Bârlad, incidentul s-a produs în timp ce tânăra de 17 încerca să-şi facă un selfie cu ursul. Adolescenta a sărit peste gardul de protecţie şi s-a apropiat de gardul care împrejmuia adăpostul ursului. În momentul în care încerca să se fotografieze cu ursul, animalul a sărit brusc şi a muşcat-o, printre gratii, de picior. Alertat de ţipetele fetei, prietenul acesteia a sărit şi el peste gardul de protecţie pentru a scoate fata, însă a fost şi el atacat de urs. 

Ambii au fost transportaţi la Spitalul din Barlad, tânăra fiind internata la chirurgie, iar prietenul acesteia urmând să primească îngrijiri în sectia de boli infectioase.

 “Din pacate, nu se respectă recomandarile de pe panourile avertizoare, care menţioneaza că este foarte periculos sa te apropii de voliere si sa treci gardul de protectie. Acesta sunt animale salbatice si sunt imprevizibile. Nu este primul caz, chiar acum câteva săptămâni, o mamică inconştientă a vrut să facă fotografii copilului de 3 ani. A mers la urs şi a lipit copilul de voliera, iar ursul s-a repezit la cel mic, dar, din fericirea, i-a smult doar ghetuţa”, a declarat  Adrian Carabat, director al Zoologice Barlad.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: