Urşii au dat atacul de două ori în ultimele zile în comuna Şotânga: „Este vorba de securitatea cetăţenilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe lângă urşi, sătenii din Şotânga se tem şi de vulpi, mistreţi, dar şi un râs, care dă târcoale gospodăriilor
Pe lângă urşi, sătenii din Şotânga se tem şi de vulpi, mistreţi, dar şi un râs, care dă târcoale gospodăriilor

Urşii încep să îşi facă provizii pentru iarnă. Fiarele au sfâşiat mai multe animale domestice din comuna dâmboviţeană Şotânga, potrivit edilului Constantin Stroe. Acesta spune că duminică s-a înregistrat al doilea atac în decurs de două săptămâni, la o stână de la marginea comunei, de unde ursul a plecat cu două capre.

Autorităţile locale şi judeţene sunt în alertă, iar vânătorii profesionişti de la Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Dâmboviţa supraveghează zona. 

Opt urşi şi un râs, plus mistreţi şi vulpi

„Este o problemă serioasă. Este vorba de securitatea cetăţenilor, fiindcă incidentul de duminică noaptea s-a petrecut la un capăt de stradă. Jandarmeria este pregătită să intervină. De asemenea, ne gândim să solicităm Agenţiei pentru Protecţia Mediului să întocmească actele necesare pentru împuşcare, dacă situaţia se perpetuează. Eu nu sunt adeptul împuşcării, dar siguranţa oamenilor trebuie să primeze”, a declarat primarul Constantin Stroe.

Edilul mai spune că ursul a furat prima dată şi doi stupi plini cu miere. 

"Este un urs prietenos. Bănuiesc că iese la cumpărături. Prima dată, a plecat cu două capre şi celelalte două cred că au vrut să se certe şi le-a eutanasiat şi duminică noapte înţeleg că a mai venit după alte două. În primăvara acestui an, o ursoaică gestantă "iubitoare de dulciuri" a furat  doi stupi", a povestit edilul. 

Pe lângă urşi, sătenii din Şotânga se tem şi de vulpi, mistreţi, dar şi un râs, care dă târcoale gospodăriilor. Comuna Şotânga are o suprafaţă de 3.515 hectare din care 1.815 hectare de pădure.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite