Cum arată vila în care locuieşte Corneliu Bârlădeanu, fostul episcop de Huşi rămas fără scaun după un imens scandal sexual

Cum arată vila în care locuieşte Corneliu Bârlădeanu, fostul episcop de Huşi rămas fără scaun după un imens scandal sexual

Corneliu Bârlădeanu nu mai este episcop de Huşi de pe 18 august

Retras din funcţia de episcop, urmare a scandalului sexual ce l-a avut în centrul atenţiei, Corneliu Bârlădeanu continuă să locuiască în Palatul Episcopal de la Huşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Surse din cadrul Episcopiei Huşilor afirmă că fostul episcop Corneliu continuă să locuiască în clădirea impresionantă construită în imediata apropiere a Catedralei Episcopale şi supraveghează foştii supuşi care lucreaza la predarea situaţiei financiare şi organizatorice către superiorii de la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. 

Corneliu Bârlădeanu nu mai ocupă funcţia de episcop al Huşilor de la jumătatea 18 august, când Sinodul Bisericii Ortodoxe Române i-a aprobat cererea de retragere din funcţie şi a decis ca fostul înalt prelat, aflat în centrul unui scandal sexual, să locuiască în judeţul Hunedoara, la Hăţăgel.

Iniţial, Corneliu Bârlădeanu a acceptat să locuiască în casa pusă la dispoziţie de episcopul Danii al românilor din Serbia, însă după ce a vizitat-o a refuzat oferta invocând că ar fi prea departe de locurile natale. După ce a refuzat casa din Hunedoara, Corneliu Bârlădeanu a primit o altă ofertă: o casă în Târgu Ocna, din judeţul Bacău, oferită cu ajutorul Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. Oficial, a acceptat să locuiască la Târgu Ocna.
Noul episcop de Huşi, potrivit procedurilor, urmează a fi ales cel târziu până la jumătatea lunii octombrie.

Palatul în care locuieşte Corneliu Bârlădeanu a fost construit după ce acesta a fost uns episcop

Scandalul de la Episcopia Huşilor a izbucnit la jumătatea lunii iunie anul curent. Pe fondul unor presiuni şi ameninţări cu divulgarea în presă a imaginilor compromiţătoare, fostul episcop Corneliu a mers la DNA şi a denunţat trei dintre preoţii care îl şantajau. Prelatul s-a plâns procurorilor că respectivii clerici îi solicitau funcţii şi bani. Decizia de a depune plângere la DNA fără a-şi informa superiorii, a atras critici, Corneliu Bârlădeanu fiind acuzat că a încălcat cutumele bisericeşti.

După arestarea la domiciliu a celor trei preoţi acuzaţi de şantaj, la scurt timp în presa tabloidă a fost publicat unul dintre cele opt filmuleţe ridicate de procurorii DNA în urma percheziţiilor. Imaginile înfăţişau doi bărbaţi în sutană în ipostaze intime, unul dintre ei având fizionomia şi vocea asemenea episcopului Corneliu. Celălalt bărbat a fost indicat de mai multe persoane ca fiind un fost elev de seminar, în prezent preot.

După vizionarea imaginilor necenzurat, atât reprezentanţii Patriarhiei Române, cât şi cei ai Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, au concluzionat că monahul Corneliu Bârlădeanu pare a fi unul dintre protagoniştii filmării. Abia după publicarea materialului video, Mitropolia Moldovei a dispus oprirea de la slujire a episcopului de Huşi.

Mai puteţi citi:

 

„Spotlight” moldovenesc. Filmarea păcătoasă pentru care un şef al Bisericii a purtat microfoane sub sutană

Descoperire scandaloasă în dosarul „sexgate în sutană“: episcopul Huşilor, filmat alături de un bărbat în ipostaze pornografice. Cine apare alături de prelat

Evoluţia fulminantă şi prăbuşirea ruşinoasă a celui mai tânăr episcop din BOR. Expertiza cu care Bârlădeanu ar fi vrut să se salveze

citeste totul despre: