Un tractorist acuzat că a vrut să calce un poliţist, declarat nevinovat. Agentul, taxat pentru exces de zel

Un tractorist acuzat că a vrut să calce un poliţist, declarat nevinovat. Agentul, taxat pentru exces de zel

Tractoristul a fost acuzat de ultraj după ce ar fi vrut să îl calce pe un poliţist zelos FOTO Poliţia Română

Un bărbat din Mehedinţi, trimis în judecată pentru ultraj, a fost declarat nevinovat, judecătorul ajungând la concluzia că poliţistul a fost cel care a dat dovadă de exces de zel. Sentinţa Judecătoriei Drobeta-Turnu Severin nu este definitivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un bărbat din Mehedinţi a ajuns să fie judecat pentru ultraj în urma plângerii unui poliţist care a reclamat faptul că în timp ce se afla într-o misiune a fost la un pas să fie călcat cu tractorul de bărbat, care a refuzat să oprească la semnalul agentului.

Concret, printr-un apel la 112 a fost reclamat un conflict la care au intervenit trei poliţişti. În momentul în care poliţiştii s-au dus acasă la bărbatul reclamat, acesta era cu tractorul pe câmp. Sunat de soţie, bărbatul s-a întors acasă. Poliţistul care a depus plângerea pentru ultraj susţine că bărbatul „şi-a făcut apariţia circulând cu un tractor dinspre DN56B cu care a pătruns pe uliţa pe care locuieşte”.

Poliţistul a mai reclamat că în momentul în care bărbatul s-a apropiat cu tractorul i-a făcut semn să oprească. „Deşi a observat, inculpatul l-a ignorat pe poliţist şi a continuat deplasarea în direcţia acestuia din urmă, ajungând la o distanţă periculos de mică de acesta, fapt ce l-a determinat pe poliţist să se ferească pentru a nu fi lovit/călcat. Potrivit declaraţiei persoanei vătămate, chiar înaintei să se ferească, tractorul ajunsese atât de aproape încât a pus mâna pe partea din faţă a acestuia. Împrejurarea că persoana vătămată ar fi fost lovită şi posibil ucisă cu tractorul de către inculpat - dacă nu se ferea - este confirmată de martorii prezenţi la faţa locului şi audiaţi în cauză”, s-a arătat în rechizitoriu.

Potrivit acuzaţiilor din dosar, tractoristul a mai mers câţiva metri şi a oprit, pe partea dreaptă a drumului, în faţa maşinilor de Poliţie parcate pe marginea drumului. În acel moment, poliţiştii l-au încătuşat pe bărbat şi l-au dat jos din tractor, ducându-l la secţie pentru audieri.

Tractoristul, declarat nevinovat

În urma procesului în care a fost judecat, bărbatul acuzat că a vrut să îl calce pe poliţist a fost declarat nevinovat. Judecătorul a decis că tractoristul nu dorea decât să oprească pe partea dreaptă a drumului, acolo unde avea posibilitatea să facă asta, poliţiştii fiind cei care au dat dovadă de exces de ze.

„Într-un exces de zel total nejustificat, partea civilă (n.r. poliţistul) a scos pistolul din dotare, ameninţându-l pe inculpat şi, împreună cu agentul de poliţie, l-au tras din tractor, imobilizându-l şi încătuşându-l în timp ce se afla la pământ”, se arată în sentinţă.

Potrivit judecătorului, poliţistul s-a poziţionat în faţa tractorului „fără un motiv întemeiat, fără respectarea metodologiei de lucru a agentului rutier, solicitând inculpatului să oprească tractorul neregulamentar”. „Este neîndoielnic că totul a depins exclusiv de atitudinea sa (n.r. a poliţistului)”, a mai arătat judecătorul, care a reţinut inclusiv declaraţiile contradictorii ale martorilor cu privire la incident.

„Instanţa constată că starea de fapt reţinută de către procuror în rechizitoriu nu este cea reală, rezultând o mulţime de contradicţii între declaraţiile părţii civile şi a martori. (…) Există contradicţii chiar şi între cele declarate de partea civilă”, se mai arată în sentinţă, care poate fi atacată cu apel.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Femeia care a sărit la gâtul unei procuroare, condamnată la închisoare şi la achitarea de daune morale de mii de euro

Sentinţa prin care agresorul unui poliţist a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Cum îşi justifică judecătorul decizia

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările