Un tractorist acuzat că a vrut să calce un poliţist, declarat nevinovat. Agentul, taxat pentru exces de zel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tractoristul a fost acuzat de ultraj după ce ar fi vrut să îl calce pe un poliţist zelos FOTO Poliţia Română
Tractoristul a fost acuzat de ultraj după ce ar fi vrut să îl calce pe un poliţist zelos FOTO Poliţia Română

Un bărbat din Mehedinţi, trimis în judecată pentru ultraj, a fost declarat nevinovat, judecătorul ajungând la concluzia că poliţistul a fost cel care a dat dovadă de exces de zel. Sentinţa Judecătoriei Drobeta-Turnu Severin nu este definitivă.

Un bărbat din Mehedinţi a ajuns să fie judecat pentru ultraj în urma plângerii unui poliţist care a reclamat faptul că în timp ce se afla într-o misiune a fost la un pas să fie călcat cu tractorul de bărbat, care a refuzat să oprească la semnalul agentului.

Concret, printr-un apel la 112 a fost reclamat un conflict la care au intervenit trei poliţişti. În momentul în care poliţiştii s-au dus acasă la bărbatul reclamat, acesta era cu tractorul pe câmp. Sunat de soţie, bărbatul s-a întors acasă. Poliţistul care a depus plângerea pentru ultraj susţine că bărbatul „şi-a făcut apariţia circulând cu un tractor dinspre DN56B cu care a pătruns pe uliţa pe care locuieşte”.

Poliţistul a mai reclamat că în momentul în care bărbatul s-a apropiat cu tractorul i-a făcut semn să oprească. „Deşi a observat, inculpatul l-a ignorat pe poliţist şi a continuat deplasarea în direcţia acestuia din urmă, ajungând la o distanţă periculos de mică de acesta, fapt ce l-a determinat pe poliţist să se ferească pentru a nu fi lovit/călcat. Potrivit declaraţiei persoanei vătămate, chiar înaintei să se ferească, tractorul ajunsese atât de aproape încât a pus mâna pe partea din faţă a acestuia. Împrejurarea că persoana vătămată ar fi fost lovită şi posibil ucisă cu tractorul de către inculpat - dacă nu se ferea - este confirmată de martorii prezenţi la faţa locului şi audiaţi în cauză”, s-a arătat în rechizitoriu.

Potrivit acuzaţiilor din dosar, tractoristul a mai mers câţiva metri şi a oprit, pe partea dreaptă a drumului, în faţa maşinilor de Poliţie parcate pe marginea drumului. În acel moment, poliţiştii l-au încătuşat pe bărbat şi l-au dat jos din tractor, ducându-l la secţie pentru audieri.

Tractoristul, declarat nevinovat

În urma procesului în care a fost judecat, bărbatul acuzat că a vrut să îl calce pe poliţist a fost declarat nevinovat. Judecătorul a decis că tractoristul nu dorea decât să oprească pe partea dreaptă a drumului, acolo unde avea posibilitatea să facă asta, poliţiştii fiind cei care au dat dovadă de exces de ze.

„Într-un exces de zel total nejustificat, partea civilă (n.r. poliţistul) a scos pistolul din dotare, ameninţându-l pe inculpat şi, împreună cu agentul de poliţie, l-au tras din tractor, imobilizându-l şi încătuşându-l în timp ce se afla la pământ”, se arată în sentinţă.

Potrivit judecătorului, poliţistul s-a poziţionat în faţa tractorului „fără un motiv întemeiat, fără respectarea metodologiei de lucru a agentului rutier, solicitând inculpatului să oprească tractorul neregulamentar”. „Este neîndoielnic că totul a depins exclusiv de atitudinea sa (n.r. a poliţistului)”, a mai arătat judecătorul, care a reţinut inclusiv declaraţiile contradictorii ale martorilor cu privire la incident.

„Instanţa constată că starea de fapt reţinută de către procuror în rechizitoriu nu este cea reală, rezultând o mulţime de contradicţii între declaraţiile părţii civile şi a martori. (…) Există contradicţii chiar şi între cele declarate de partea civilă”, se mai arată în sentinţă, care poate fi atacată cu apel.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Femeia care a sărit la gâtul unei procuroare, condamnată la închisoare şi la achitarea de daune morale de mii de euro

Sentinţa prin care agresorul unui poliţist a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Cum îşi justifică judecătorul decizia

Turnu-SeverinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite