Tibi Giuca şi Costi Isvoranu, reţinuţi de procurorii DIICOT Mehedinţi pentru evaziune fiscală

Tibi Giuca şi Costi Isvoranu, reţinuţi de procurorii DIICOT Mehedinţi pentru evaziune fiscală

Milionarul Costi Isvoranu la ieşire din sediul DIICOT Mehedinţi  FOTO Corina Macavei

Audierile în dosarul de evaziune fiscală de 10 milioane de euro se prelungesc în noapte. Până la această oră au fost reţinute de procurorii DIICOT Mehedinţi şapte persoane, printre care cunoscuţi afacerişti din Mehedinţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 20 de persoane au fost audiate până acum de procurorul DIICOT Mehedinţi, care instrumentează acest dosar. Dintre acestea , şapte au fost reţinute şi urmează să fie prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Printre cei reţinuţi se numără unul din milionarii Severinului -  Costi Isvoranu, patronul firmei de construcţii  Alpha Construct Sistem, dar şi al unui restaurant în municipiul Turnu Severin. În ultimii ani, firma sa a câştigat contracte importante de reabilitare şi asfaltare de drumuri atât de la Consiliul Judeţean Mehedinţi, cât şi de la Primăria Drobeta Turnu Severin. Anul acesta, inspectorii guvernamentali un arătat într-un raport de control  că firma SC ALPHA CONSTRUCT SISTEM SA a încheiat, în perioada 1 ianuarie 2010 – 31 mai 2012, 45 de contracte cu SC Complexul Energetic Oltenia SA, în valoare de 82.167.904,25 RON fără TVA, din care s-au efectuat plăţi în sumă de 49.101.578,07 RON fără TVA. În acelaşi document se mai arata că în perioada 1 iunie 2012 – 31 octombrie 2012, Complexul Energetic Oltenia a încheiat cu firma lui Izvoranu şi cu o altă firmă din judeţul Gorj, SC Trustul penru Servicii cu Utilaje Diverse Bâlteni 9 contracte, cu o valoare totală contractată de 45.589.030,76 RON fără TVA, din care s-au efectuat plăţi în sumă de 6.539.129,29 RON fără TVA.

Un alt om de afaceri reţinut în această noapte, care a câştigat milioane de lei din contracte cu bani publici, este Tibi Giuca. Firma sa de construcţii, Building Exim SRL, este cea care a câştigat contractul privind construcţia eurogării din Turnu Severin, dar şi blocurile ANL din municipiu. Au mai fost reţinuţi Dan Bălănoiu – patronul firmei de materiale de construcţii Vulturul Pleşuv, Constantin Apostol zis “Tache” , Nicu Popescu (Motru).

Joi seară a fost adus la audieri şi Constantin Bădescu, un alt milionar al Severinului, unul din marii câştigători ai licitaţiilor pentru lucrări pe bani publici. În anul 2011, a fost declarat cel mai bogat mehedinţean de revista Forbes. Constantin Bădescu a fost lăsat în libertate de procurori, avocatul acestuia, Marian Valon, declarând că acesta a fost chemat la audieri într-un dosar mai vechi în care este cercetat. Constantin Bădescu şi alţi patru inculpaţi au fost arestaţi în data de 1 noiembrie 2012 pentru 29 de zile sub acuzaţia de constituire a unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup,  înşelăciune, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală în valoare de 12 milioane de euro.

Procurorii  DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinţi  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO  Mehedinţi şi Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, Bucureşti, Ploieşti şi Timişoara au  efectuat joi  un număr de 85 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Mehedinţi, Gorj, Dolj, Dâmboviţa, Hunedoara şi Timiş în cadrul unei acţiuni vizând destructurare unei grupări infracţionale organizate specializată în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Şeful Poliţiei Locale din Turnu Severin, Nicolae Micşoniu, urmează să fie adus la audieri.

Citiţi şi:

Şeful Poliţiei Locale Turnu Severin ridicat, pentru audieri într-un dosar de evaziune fiscală

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările