Jandarmii mehedinţeni vor fi prezenţi la festivităţile de deschidere a anului şcolar

Jandarmii mehedinţeni vor fi prezenţi la festivităţile de deschidere a anului şcolar

jandarmii vor asigura măsurile de ordine în unităţile şcolare

Pe parcursul anului şcolar 2012-2013, efective ale Jandarmeriei Mehedinţi vor participa la menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în zona instituţiilor de învăţământ aflate în competenţă din municipiile Drobeta Turnu Severin şi Orşova, precum şi în oraşele Strehaia, Vânju Mare, Baia de Aramă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mâine, jandarmii aflaţi în misiune vor asigura măsurile de ordine publică la următoarele instituţii de învăţământ: Colegiul Naţional ,,Gheorghe Ţiţeica", Liceul Pedagogic ,,Ştefan Odobleja", Liceul de Artă ,,I.Şt.Paulian'',Colegiul Naţional Economic ,,Theodor Costescu", Colegiul Tehnic ,,Lorin Sălăgean", Colegiul Tehnic ,,Domnul Tudor", Colegiul Universitar din Drobeta Turnu Severin, Şcoala cu clasele I-VIII nr. 2. nr. 6, nr. 11, nr. 14, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă ,,Constantin Pufan".

În municipiul Orşova, jandarmii îşi vor face simţită prezenţa la Grupul  Scolar Industrial de Marină, Liceul Teoretic ,,Traian Lalescu", în oraşul Vânju Mare la Liceul Teoretic ,,Dr.Victor Gomoiu", iar în oraşul Baia de Aramă în zona Grupului Şcolar ,,Constantin Brâncoveanu".

Măsurile de ordine şi siguranţă publice vor fi asigurate de jandarmi în cadrul patrulelor mixte dar şi în mod independent prin monitorizare cu echipe de intervenţie care să acţioneze la solicitarea cadrelor didactice sau prin apelarea numărului unic de urgenţă 112.

„Scopul prezenţei jandarmilor în zona instituţiilor de învăţământ este de a asigura protecţia elevilor, a cadrelor didactice şi reducerea numărului de elevi victime ale comportamentelor indecente, antisociale sau deviante dar şi de a desfăşura pe parcurs activităţi preventive şi de informare a elevilor cu aspecte ale legislaţiei în domeniul ordinii şi siguranţei publice", se arată într-un comunicat de presă al IJJ Mehedinţi.  Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările