Desertul savuros din cartea de bucate a celebrei Sanda Marin. Cum se prepară acasă jeleul cu fructe

Desertul savuros din cartea de bucate a celebrei Sanda Marin. Cum se prepară acasă jeleul cu fructe

Jeleu cu fructe FOTO eCuisine

Vă propunem un desert savuros după o reţetă din celebra carte de bucate a Sandei Marin, cea mai îndrăgită carte de bucate din toate timpurile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente: ½ l apă, 200 g zahăr, zeama de la ½ lămâie, 8 foi gelatină, 2 albuşuri, 2 dl vin spumos, 1 farfurie fructe crude şi zaharisite.

Mod de preparare:

Se pun într-o cratiţă ½ l de apă, zahărul, zeama de lămâie, foile de gelatină şi albuşurile. Se aşază cratiţa pe foc, bătând conţinutul cu o furculiţă până dă în primul clocot. Se trece printr-un şervet, se lasă lichidul să se limpezească şi, dacă e nevoie, se mai trece o dată.

După ce s-a răcit, se adaugă 2 dl de vin spumos sau alt vin bun. Între timp, se pregătesc fructele: se taie o pară şi un măr în bucăţi de mărimea alunei, se combină cu cireşe, prune, caise zaharisite, astfel încât să avem, cu totul, o farfurie adâncă de fructe. Se toarnă într-o formă un strat de jeleu de un deget grosime.

Se pune un rând de fructe amestecate, se toarnă jeleu ş.a.m.d, până se umple forma. Dacă mai rămâne jeleu, se colorează cu puţin carmin şi, după ce se întăreşte, se taie bucăţi care vor servi ca garnitură. Se dă forma la frigider, se răstoarnă după două ore.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările