Cum să faci cele mai bune sarmale de post cu orez. Reţeta Sandei Marin

Cum să faci cele mai bune sarmale de post cu orez. Reţeta Sandei Marin

Sarmale de post

Pentru că suntem în perioada postului, de pe masa multor români nu lipsesc sarmalele cu orez. Vă propunem aici o reţetă din celebra carte de bucate a Sandei Marin. Sunt foarte bune şi fără a fi încălzite, mulţi preferând să le consume reci.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente: 1 varză mare, 2 cepe, 1 ceaşcă orez, sare, piper, verdeaţă tocată, 1 linguriţă boia de ardei sau 1 lingură bulion de roşii, 3 linguri ulei
Mod de preparare:

Ca şi cele cu carne, sarmalele cu orez se pot face din varză acră sau din varză dulce. Varza acră se spală cu apă rece, iar cea dulce se opăreşte cu borş. Se prăjeşte uşor în ulei ceapa tăiată mărunt. Când a început să se îngălbenească, se adaugă orezul ales şi spălat.

Se stinge cu o ceaşcă de apă. Se pune sare, piper, verdeaţă tocată (după gust se poate adăuga o mână de stafide fără sâmburi, alese şi spălate). Între timp se pregăteşte varza, se fac sarmale şi se aşază în cratiţă, după ce s-a pus pe fund un rând de varză tăiată mărunt.

Deasupra se mai pune un rând de varză. Se toarnă apă la cele făcute cu varză acră ţi borş la cele cu varză dulce. Se pun puţin bulion sau boia şi două linguri de ulei. Se dau sarmalele la cuptor să fiarbă înăbuşit circa 1 oră. Când orezul este fiert, se dau la o parte. Se servesc reci.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările