Din ce ingrediente se prepară bezelele colorate
0
Fie că este dulcele care-ţi aminteşte de copilărie sau unul din deserturile prefeate, bezelele pot fi pregătite şi acasă. Colorate şi aromate, acestea nu au nevoie de mai mult de o oră din timpul dumneavoastră.
Ingrediente:
• 2 albuşuri de ou
• 130 g de zahăr pudră
• ¼ linguriţă de esenta de vanilie
• colorant alimentar
• oţet sau suc de lămâie
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 100C.
Puneti zahărul pudră pe o tavă de copt şi dati la cuptor timp de 5 minute.
Cu ajutorul unui prosop de hârtie, ştergeţi uşor interiorul unui castron mare cu puţin oţet sau suc de lamaie.
Se adauga albusurile in castron. Cu ajutorul unui mixer electric, bateti 4-5 minute.
Se incorporaza zahărul, lingurita cu lingurita si bateti bine.
Se adaugă vanilie şi se amestecă timp de încă 30 de secunde.
Se separă bezeaua în 2 boluri.
In fiecare bol picurati cate o picatura de colorant alimentar, eu am folosit roz si bleu. Amestecati foarte bine.
Umpleti 2 posuri cu aluat si formati bezele intr-o tava cu hartie de copt.
Coaceti în cuptorul preîncălzit timp de 40-45 de minute.
Lăsaţi-le în cuptor să se usuce timp de 15 minute. Scoateti apoi din cuptor si raciti complet.
Serviti bezelele la temperatura camerei.
Sursă: restaurantedelux.ro