Crima care a şocat Severinul în 1981. O fetiţă de 3 ani şi jumătate a fost violată şi ucisă prin introducerea unei ţepuşe în zona gâtului

Crima care a şocat Severinul în 1981. O fetiţă de 3 ani şi jumătate a fost violată şi ucisă prin introducerea unei ţepuşe în zona gâtului

Autorul crimei a fost condamnat la moarte

În vara anului 1981, Severinul a fost cutremurat de o crimă care avea să îngrozească chiar şi pe cei mai experimentaţi judiciarişti. O fetiţă de numai 3 ani şi şase luni fusese violată şi apoi ucisă cu o ferocitate greu de imaginat.

Ştiri pe aceeaşi temă

În vara anului 1981, Severinul a fost cutremurat de o crimă care avea să îngrozească chiar şi pe cei mai experimentaţi judiciarişti. O fetiţă de numai 3 ani şi şase luni fusese violată şi apoi ucisă cu o ferocitate greu de imaginat.

Crima a oripilat întreaga comunitate. În oraşul de la Dunăre nu se mai înregistrase o asemenea faptă, a cărei victimă să fie un biet copil. În seara zilei  de 2 august 1981, la orele 21,15, procurorul şef Nicolae Popescu de la Procuratura Judeţului Mehedinţi a fost sesizat că într-un bloc în construcţie din municipiul Drobeta Turnu Severin a fost descoperit cadavrul unei fetiţe, fiind evidente urme de violenţă. În scurt timp, la faţa locului sosea echipa de judiciarişti, care avea să cerceteze o crimă ce a rămas în istoria neagră a Severinului. Imaginea era de-a dreptul stupefiantă. La etajul al 2-lea, într-o încăpere fără uşă, cadavrul fetiţei zăcea într-o baltă de sânge, aşezat pe spate, cu un corp înţepător ascuţit, din fier, de 4 mm, înfipt în gât şi cu gura înfundată cu o cârpă. Lângă cadavrul fetiţei se găsea păpuşa acesteia şi o pereche de papucei. Se însera, astfel că oamenii legii au hotărât să amâne cercetarea locului pentru a doua zi dimineaţa.

Moartea a fost violentă

În ciuda experienţei şi a profesionalismului, anchetatorii au trebuit să dea dovadă de multă stăpânire de sine în momentul cercetării cadavrului. „Dincolo de profesia aleasă, fiecare dintre noi suntem părinţii unui copil. Imaginea era sfâşâietoare”, îşi aminteşte un angajat al fostei Procuraturi. În gură,  victima avea introdus un chilot de copil, cu urme de sânge pe el. În zona gâtului, era introdusă de la stânga la dreapta şi de jos în sus, o ţepuşă folosită la vremea respectivă în restaurante pentru frigărui. La nivelul organului genital extern şi pe membrele inferioare se observau urme de sânge. Medicul legist care a efectuat necropsia cadavrului a stabilit că moartea a fost violentă, că ea a fost provocată de asfixia prin ocluzia orificiilor respiratorii. De asemenea, victima a prezentat ruptură vaginală produsă în încercarea de consumare a unui act sexual.

A ademenit-o cu bomboane

Din investigaţiile făcute, miliţienii au stabilit că fetiţa locuia în imediata apropiere a blocului aflat în construcţie. Un vecin a relatat oamenilor legii, că în jurul orei 17,00, a văzut-o pe fetiţă jucându-se cu alţi copiii în faţa blocului. Apoi a văzut-o stând pe o bancă lângă scara blocului unde locuia împreună cu un alt copil şi un tânăr în vârstă de 20-25 de ani, blond, cu părul mare, îmbrăcat în pantaloni de culoare gri, o cămaşă de culoare maron cu dungi. Declaraţia acestui vecin, dar şi a altor martori oculari au cântărit foarte mult şi datorită lor, miliţienii aveau să-l identifice pe criminal într-un timp foarte scurt de la comiterea faptei. Ce se întâmplase de fapt?

Tânărul descris de vecini petrecuse mai multe ore în acea zi la restaurantul „Vatra Haiducilor” din Pădurea Crihala, oamenii legii stabilind că acesta avea relaţii intime cu o ospătăriţă de aici. Când a plecat de la restaurant a luat şi acea ţepuşă, cu gândul că poate îi foloseşte să se apere. În drum s-a oprit la blocul unde locuia fetiţa, încercând să găsească o cunoştinţă. Nu a găsit persoana pe care o căuta, dar în schimb i-a încolţit ideea de a o viola pe fetiţă, care se juca cu alţi copiii în faţa blocului. I-a dat unui băieţel suma de 6 lei, iar pe fetiţă a ademenit-o sub pretextul că îi cumpără bomboane şi s-a îndreptat cu ea spre blocul în construcţie.

Aici şi-a pus planul în aplicare, a încercat să o violeze, după care a ucis-o. „Fetiţa mai mişca când eu am plecat”, avea să declare bestia anchetatorilor. După comiterea faptei, criminalul a părăsit locul crimei, a spălat în grabă urmele de sânge ce le-a observat pe haine la un robinet din vecinătatea blocului şi din staţia CFR Turnu Severin a plecat cu primul tren spre municipiul Timişoara. De altfel, a doua zi, anchetatatorii aveau să-l ridice pe criminal din apartamentul sorei sale, din Timişoara. A fost arestat şi apoi a urmat procesul.

Avea doar 10 clase

Examinările psihiatrice efectuate în astfel de cazuri au stabilit faptul că bărbatul, originar dintr-o comună mehedinţeană, avea o personalitate de tip instabil, dar fără vreun substrat psihotic de natură să explice o alterare a discernământului său. De altfel, nici părinţii acestuia, nici sora sa ori alte persoane care l-au cunoscut pe criminal nu l-au crezut pe acesta capabil de o asemenea faptă. Era absolvent de 10 clase şi lucra ca fierare betonist în construcţii.

S-a aplicat legea talionului

A urmat apoi procesul. Părinţii fetiţei, întreaga comunitate cereau să se aplice legea talionului. Criminalul a fost apărat de Emil Bobei, unul din cei mai buni avocaţi ai oraşului, dar ce putea să mai spună în faţa magistraţilor chiar şi un avocat excepţional în apărarea clientelui său? Cel mult că acesta nu avea antecedente penale. În şedinţa publică din 4 decembrie 1981, Tribunalul Judeţean Mehedinţi se pronunţa în acest dosar. Verdictul: PEDEAPSA CU MOARTEA. În faţa unei asemenea pedepse, criminalul a cerut clemenţă spunând că regretă fapta, însă Consiliul de Stat  a respins cererea acestuia. Aşa se face că în data de 16 iulie 1982, condamnatul a fost executat prin împuşcare de către un pluton de execuţie în incinta Penitenciarului din Bucureşti.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările