Surpriza turismului în 2018. Tulcea s-a clasat pe primul loc în topul naţional privind creşterea numărului de vizitatori

Surpriza turismului în 2018. Tulcea s-a clasat pe primul loc în topul naţional privind creşterea numărului de vizitatori

Sursa Facebook Beştepe

Institutul Naţional de Statistică a anunţat cifre-record ale creşterii numărului de turişti în 2018. Judeţul Tulcea are cea mai spectaculoasă evoluţie, cu o creştere de 77%.

Ştiri pe aceeaşi temă

Institutul Naţional de Statistică a anunţat cifre-record ale creşterii numărului de turişti în 2018. Datele statistice arată că în perioada ianuarie-octombrie 2018 s-au cazat în judeţul Tulcea 136.017 turişti români, faţă de 68.590 în aceeaşi perioadă a anului anterior, înregistrându-se o creştere de 98%. De asemenea, 25.273 de turişti străini, în comparaţie cu 22.430 în acelaşi interval al anului 2017, creşterea fiind de 12%.

Totalul numărului de turişti români şi străini care au vizitat judeţul Tulcea în perioada ianuarie-octombrie 2018 este de 161.290, faţă de 91.020 în primele zece luni ale anului anterior, înregistrându-se o creştere de 77%. În luna noiembrie au mai vizitat judeţul Tulcea 3.672 turişti români şi 247 turişti străini. 

„Creşterea numărului de turişti a fost înregistrată ca urmare a acţiunilor de promovare la nivel naţional şi internaţional, întreprinse de Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării, în cooperare cu mediul de afaceri şi cu autorităţile judeţene şi locale.

De foarte mare ajutor ne-au fost meşteşugarii locali, ghizii de turism, ansamblurile folclorice şi o parte dintre ONG-uri, reprezentativi la nivelul judeţului, care ne-au sprijinit în toate acţiunile. O contribuţie majoră au avut-o şi voucherele de vacanţă, alături de celelalte măsuri luate la nivel guvernamental şi judeţean.

Foarte importantă a fost schimbarea viziunii asupra promovării destinaţiei Delta Dunării şi Dobrogea de Nord şi construirea unui produs turistic integrat, bazat pe multiculturalitate, tradiţii, meşteşuguri, gastronomie, biodiversitate, strategie ce îşi arată rezultatele, după mulţi ani de stagnare sau scăderi succesive”, consideră Cătălin Ţibuleac, preşedintele Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD).

Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD) este o organizaţie neguvernamentală, cu personalitate juridică, înfiinţată în luna martie 2018, cu scopul de a promova şi de a dezvolta, pe termen scurt, mediu şi lung, Delta Dunării şi Dobrogea de Nord. Membrii asociaţiei sunt: Consiliul Judeţean Tulcea; Primăria Municipiului Tulcea; Primăria Comunei Jurilovca, Asociaţia Comunelor din România – Filiala Judeţeană Tulcea, „Complex Delta” S.R.L; „Europolis” S.A. „Holbina – Trei Bibani” S.R.L.; „Navlomar Maritime” S.R.L., Complex Cormoran; Complex Egreta Hidroturism; Asociaţia Eco Delta Dunării, formată din: Complex Green Village; Green Delta Tour S.R.L.; Touring Delta S.R.L.; Ibis S.R.L.; Descoperă Delta Dunării S.R.L.; Compania de Turism S.R.L. Ivan Patzaichin; Eden Travel Partener SRL; Hotel Delta Est – Sulina; Asociaţia operatorilor din agricultura ecologică „Bio România” – filiala Tulcea. 

În lunile iunie, iulie, august, septembrie şi octombrie, gradul de ocupare a fost maxim, ceea ce înseamnă că au fost ocupate aproape în permanenţă cele aproximativ 9.800 de locuri de cazare înregistrate în judeţul Tulcea. Explicaţia acestei creşteri este managementul corect al destinaţiei, concentrat pe dezvoltare şi promovare unitară. O destinaţie turistică se construieşte cu eforturi şi pe o perioadă îndelungată, dar Delta Dunării era destinaţie turistică şi înainte de 1990, numărul mic de turişti de până acum fiind explicabil doar prin lipsa unei strategii coerente şi sustenabile, în trecut. 

„Înfiinţarea AMDTDD a fost un important pas înainte pentru implementarea unei strategii eficiente de dezvoltare şi promovare a destinaţiei turistice, care trebuie să fie gestionată corect în continuare, pentru a avea şi în anii următori rezultate sustenabile. Aceste rezultate nu au fost înregistrate şi în anii anteriori, ceea ce înseamnă că schimbarea pe care noi am adus-o a produs efecte”, mai spune Cătălin Ţibuleac. 

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO Impresii de călătorie ale unui faimos vlogger venit pentru prima dată în România: „Este incredibil!“ 

VIDEO Splendoarea sălbatică a Deltei Dunării cuprinsă în imagini superbe

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: