Evaluarea Naţională 2021. Emoţii pentru 1.360 de elevi din judeţul Tulcea

Evaluarea Naţională 2021. Emoţii pentru 1.360 de elevi din judeţul Tulcea

Şcoală - măsuri de igienă FOTO Shutterstock

În judeţul Tulcea, la examenul de Evaluare Naţională s-au înscris 1.360 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, dintre care 702 din mediul urban şi 658 din mediul rural.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comisia judeţeană de organizare a examenului de Evaluare Naţională din cadrul IŞJ Tulcea a aprobat 17 solicitări privind asigurarea condiţiilor de egalizare a şanselor, conform normelor metodologice şi a procedurilor în vigoare. Acestea vizează prelungirea timpului destinat redactării lucrărilor scrise, asigurarea de săli separate pentru elevii care reprezintă tulburări specifice de învăţare, prezenţa unui însoţitor pentru elevii cu tulburări de neurodezvoltare.

Examenul începe marţi, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, urmată de proba la matematică, joi, 24 iunie.

Probele încep la ora 9.00 şi se vor desfăşura în 49 de centre de examen, 18 centre în mediul urban şi 31 de centre în mediul rural.

Timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă este de 120 de minute, după alocarea celor 15 minute dedicate completării casetei cu datele de identificare, conform prevederilor art.17 alin. (10) din Metodologia de organizare şi desfăşurare a evaluării naţionale.


Citeşte şi:

Evaluarea Naţională 2021. Mesajul Patriarhului Daniel pentru elevii care intră în examene

Începe Evaluarea Naţională. Peste 4.800 de elevi constănţeni susţin marţi prima probă

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările