VIDEO Un Crăciun dintr-o temniţă comunistă. Povestea iertării totale oferite de un preot torţionarului său

VIDEO Un Crăciun dintr-o temniţă comunistă. Povestea iertării totale oferite de un preot torţionarului său

Când încă era în viaţă pastorul Richard Wurmbrand a povestit un Crăciun dintr-o temniţă comunistă

Închis timp de 14 ani în închisorile comuniste, pastorul luteran Richard Wurmbrand a relatat după ieşirea din închisoare o întâmplare de Crăciun, petrecută în închisoare. E vorba despre o poveste despre iertarea oferită de un preot celui torţionarului său, chiar înainte de moarte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aruncaţi în închisorile comuniste din cauza credinţei lor, preoţi şi pastori au ajuns să împartă celulele cu torţionarii lor, ajunşi şi ei în închisoare după ce au căzut în dizgraţia sistemului din care au făcut parte. Ieşit din închisoare, unde a petrecut 14 ani, pastorul luteran Richard Wurmbrand a povestit o întâmplare despre dragoste şi iertare, petrecută cu ocazia unui Crăciun din închisoare.

Wurmbrand povesteşe că, în închisoare fiind, era foarte bolnav şi slăbit. Pastorul povestea când încă era în viaţă că la dreapta sa, la fel de bolnav, se afla preotul Gherasim Iscu, iar la stânga sa, pe moarte, era un fost torţioar comunist, ajuns în închisoare după ce a intrat în conflict cu regimul.

Potrivit relatării lui Richard Wurmbrand, torţionarul era chinuit de remuşcările crimelor sale, unul dintre aceia pe care i-a chinuit fiind chiar preotul Gherasim Iscu. Wurmbrand a povestit cum torţionarul l-a strigat în miez de noapte: - Domnule, fii bun, roagă-te pentru mine! Nu pot muri, am făcut o crimă înfricoşătoare!”. A fost momentul în care preotul Gherasim Iscu i-a chemat pe alţi doi deţinuţi, rugându-i să îl ajute să ajungă până la patul torţionarului.

Acolo, preotul Iscu, chinuit de torţionarul aflat acum pe moarte, i-a acordat călăului său iertarea. „Am văzut pe preotul în pragul morţii chemând pe alţi doi deţinuţi. Sprijinindu-se pe spatele lor, a trecut încet pe lângă patul meu, s-a aşezat pe marginea patului ucigaşului său şi-l mângâia pe cap. Nu voi uita niciodată această mişcare! Un om schinghiuit continuă să mângâie pe asasinul său: - Eşti tânăr, nu ştiai ce făceai. Te iubesc din toată inima mea”, a relatat Wurmbrand scena. Pastorul a mai povestit că în acea seară atât torţionarul, cât şi preotul au murit.

„S-au rugat împreună, s-au îmbrăţişat unul cu altul. Preotul s-a întors apoi la patul său şi amândoi au murit în aceeaşi noapte. Era noaptea Crăciunului. Dar nu o noapte de Crăciun în care ne-am adus pur şi simplu că înainte cu două mii de ani Hristos Se născuse în Betleem. Era noaptea în care Hristos Se născuse, în inima unui torţionar comunist”, a mai spus Richard Wurmbrand.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: