Vaccinul românesc împotriva virusului SARS- CoV-2 ar putea fi produs în masă în parteneriat cu India

Vaccinul românesc împotriva virusului SARS- CoV-2 ar putea fi produs în masă în parteneriat cu India

Virgil Păunescu l-a primit pe abasadorul Rahul Shrivastava

Institutul Oncongen din Timişoara, care lucrează la dezvoltarea vaccinului împotriva coronavirusului SARS-Cov-2, a fost vizitat de ambasadorul Indiei în România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rahul Shrivastava, ambasadorul Indiei la Bucureşti, a solicitat o întâlnire cu echipa care lucrează la elaborarea vaccinului românesc împotriva coronavirusului SARS-Cov-2. Diplomatul a vizitat centrul OncoGen din Timişoara, unde a stat de vorbă cu  medicul Virgil Păunescu, şeful echipei care lucrează la vaccin.

“Săptămâna trecută, am fost onoraţi de vizita ambasadorului Indiei la Bucureşti, Excelenţa Sa domnul Rahul Shrivastava, care a petrecut aproximativ patru ore la Centrul OncoGen. Am vorbit despre rezultatele cercetărilor noastre, în mod deosebit despre vaccinul împotriva SARS-CoV-2 dezvoltat de noi.

În urma întâlnirii Excelenţa Sa, domnul Rahul Shrivastava, acesta a declarat că ceea ce se întâmplă la OncoGen este unic şi că rezultatele cercetărilor conduc către unul dintre cele mai eficiente vaccinuri împotriva SARS-CoV-2, lucru pe care îl va prezenta într-un raport Comisiei Speciale pentru Coronavirus din India”, a transmis medicul Virgil Păunescu, şeful centrului OncoGen din Timişoara.
 
India este cel mai mare producător de vaccinuri din lume şi acoperă 60% din producţia mondială de vaccinuri. De asemenea, indienii se extind şi în România, unde au achiziţionat mai multe fabrici de medicamente. 
 
Ambasadorul a afirmat că În urma discuţiilor purtate la Timişoara, e încrezători că poate exista un parteneriat India-OncoGen pentru producţia în masă a acestui vaccin. 

OncoGen rămâne în continuare în parteneriat cu cei de la Institutul Cantacuzino, pentru obţinerea vaccinului împotriva virusului SARS-Cov-2.

Vă mai recomandăm:

Virusul SARS-CoV-2 a suferit mutaţii importante. „Se asociază cu o infecţiozitate mărită şi cu o încărcătură virală mai mare”
 

Cercetătorul care lucrează la vaccinul contra Covid i-a înfuriat pe medici după ce a spus că tratamentul pe care îl aplică România este apă de ploaie

Vaccinul dezvoltat la Timişoara împotriva virusului SARS-CoV-2 va fi administrat intranazal. OncoGen a semnat acordul cu Institutul Contacuzino

Medicul român care lucrează la vaccinul contra SARS-2: „Va apărea un tratament înainte de a se imuniza populaţia“

Institutul de cercetare OncoGen din Timişoara anunţă că a început testarea unui vaccin împotriva coronavirusului SARS Cov2

Românii care lucrează la vaccinul anti-COVID-19: „Credeţi că este normal să ne rugăm de chinezi să ne ajute?“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: