Timişoara solicită cărbune din rezerva strategică a României, pentru a putea trece peste iarnă

Timişoara solicită cărbune din rezerva strategică a României, pentru a putea trece peste iarnă

Colterm a intrat în insolvenţă

Prefectul Ovidiu Drăgănescu a transmis Guvernului României, Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, solicitarea Primăriei Timişoara pentru cărbune din rezerva strategică a României.

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a anunţat luni că noul Consiliu de Administraţie al Colterm, compania de termoficare din Timişoara cu peste 50.000 de abonaţi, a declanşat procedura intrării în insolvenţă. Pentru a putea trece însă peste această iarnă, Fritz a solicitat ajutor guvernului, pentru cărbune din rezerva strategică a Românie. 
 
În această dimineaţă, prefectul Ovidiu Drăgănescu Guvernului României, Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, solicitarea Primăriei Timişoara pentru cărbune din rezerva strategică a României, a anunţat primarul Dominic Fritz. 
 
„Colterm a încercat la jumătatea anului, în contextul creşterii explozive a preţului la gaz, să cumpere cărbune de la furnizorii tradiţionali, precum Complexul Energetic Oltenia, dar aceştia au refuzat să ne livreze, din cauza datoriilor acumulate. Doar doi furnizori, din cei patru contractaţi de Colterm, s-au angajat că ne vor şi trimite cărbune. O parte din el este pe drum. Cu conturile blocate de ANAF, compania de termoficare nu s-a putut îndrepta, cu credibilitate, spre alţi furnizori, iar soluţia de urgenţă astăzi este obţinerea cărbunelui din rezerva strategică”, a transmis Dominic Fritz. 
 
Primarul Timişoarei a mulţumit liderilor partidelor şi parlamentarilor de Timiş care se implică în găsirea soluţiilor la nivel naţional. „Toţi, indiferent de culoarea politică, ne dorim ca oraşul să treacă cu bine peste această iarnă”, spune Dominic Fritz. 

Vă mai recomandăm:

Dominic Fritz anunţă insolvenţa Colterm: „Este o şansă uriaşă pentru un nou început. Abonaţii nu vor fi afectaţi”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările